22 / 05 / 2024

Vatandaş karta yüklendi! Kredi kartından hem harcama hem de nakit çekim miktarı dudak uçuklattı!

Vatandaş karta yüklendi! Kredi kartından hem harcama hem de nakit çekim miktarı dudak uçuklattı!

Nakit para bulamayan ya da nakdini harcamak istemeyen vatandaşın karta yüklendiği ortaya çıktı. Gelen son verilere göre, geçtiğimiz yıl kartla yapılan ödemeler yüzde 117 artış gösterdi. Peki vatandaş kartla harcamayı en fazla nereye yaptı? İşte yanıtı…



Türkiye genelinde kartlı ödemeler geçtiğimiz büyük bir patlama gösterdi ve yüzde 117 arttı. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre geçtiğimiz sene yüzde 117 artan kartla ödemeler yıllık 3,7 trilyon liraya ulaştı. Verilere göre bu dönem temassız ödeme tutarı da bir önceki yılın yılın 3 katını geçerken, internetten yapılan kartlı ödeme tutarı yüzde 126’lık büyüme ile 1 trilyon lirayı aştı.

BKM verilerine göre geçtiğimiz sene kredi kartı sayısı yüzde 19 artışla 99,5 milyon olurken, banka kartı sayısı ise yüzde 13 artışla 168,9 milyona yükseldi.

 Vatandaş karta yüklendi! Kredi kartından hem harcama hem de nakit çekim miktarı dudak uçuklattı!

KARTLI ÖDEME 3,7 TRİLYON TL’Yİ AŞTI!

Geçtiğimiz yıl kredi kartlarıyla yapılan ödeme tutarı yıllık yüzde 110 artarak 2 trilyon 954 milyar liraya ulaşırken, Banka kartlarıyla yapılan ödemeler ise yüzde 146 artışla 688,5 milyar lira oldu.

Diğer yandan ön ödemeli kartlarla gerçekleştirilen ödeme tutarı ise yüzde 149 artışla 66,2 milyar TL’ye ulaştı ve böylece, 2022 senesindeki toplam kartlı ödeme tutarı yıllık yüzde 117 artarak 3 trilyon 708 milyar liraya ulaştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön