30 / 04 / 2024

Vedat Aşçı: Uçaksavar Sitesi taraflara hayırlı olsun!

Vedat Aşçı: Uçaksavar Sitesi taraflara hayırlı olsun!

Etiler Uçaksavar Sitesi'nde yaşayan 342 kat malikinin aldığı siteyi dönüştürme kararı üzerine yapılan ihaleleri kazanan Teknik Yapı Holding, dün Astaş Holdingin site yönetimine yaptığı 775 milyon dolarlık teklif söylentisi ile karşı karşıya kaldı



Etiler Uçaksavar Sitesi'nde yaşayan 342 kat malikinin aldığı siteyi dönüştürme kararı üzerine yapılan ihaleleri kazanan Teknik Yapı Holding, dün Astaş Holdingin site yönetimine yaptığı 775 milyon dolarlık teklif söylentisi ile karşı karşıya kaldı.

Lüks konut projeleri ile tanınan Astaş Holding, Etilerde bulunan 94 bin 893 metrekarelik arazi üzerine kurulu 424 dairelik Uçaksavar Sitesine 775 milyon dolarlık teklif ver diğini açıkladı. Bunun üzerine yapılan açıklamanın sadece bir spekülasyondan ibaret olduğunu dile getiren Teknik Yapı Holding, Uçaksavar Sitesi yönetimi ile hukuki bir sözleşmenin mevcut olduğunu kaydetti. Teknik Yapı tarafından yapılan açıklamada, Spekülasyonlara yol açan site Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Tezcanın açıklamasına göre ihale sürece tamamlanmış ve bu aşamada teklifinizin değerlendirilmesi mümkün değildir ifadelerine yer verildiği belirtildi.

Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı geçen yıldan bu yana site yönetimi ile görüşmek istediklerini belirterek yaptığı açıklamada, Site yönetimi ile görüşmek mümkün olmadı. Firmamız ihaleye de davet edilmedi. En son geçtiğimiz günlerde bir arkadaşımız site yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Tezcan ile görüştü. Tezcan bize, şuanda bir anlaşma olduğunu ama nakit 820 ile 850 milyon dolar arasında bir nakit ödeme teklifi gelirse değerlendirebileceklerini ifade etti. Bizde bu söz üzerine 775 milyon dolar teklifini 27 Mayısta geçtik. Eğer anlaşma varsa herkese hayırlı olsun diye konuştu.


Geri Dön