27 / 04 / 2024

Vedat Bilgin'den EYT'lilerle ilgili sıcak açıklama

Vedat Bilgin'den EYT'lilerle ilgili sıcak açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT düzenlemesini Aralık’ta Meclis’ten geçirip 2023’te uygulayacaklarını duyurdu.



Sayıları milyonları aşan EYT mağduru vatandaşlar beklentilerini sürdürüyor.

Bakan Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR (EYT) NE ZAMAN ÇIKACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanların sorununu çözecek yasa teklifini Aralık ayı içerisinde TBMM'ye getireceklerini ve uygulamayı 2023 itibariyle başlatacaklarını söyledi.

EYT'DEN 1.5 MİLYON KİŞİ EMEKLİ OLACAK

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bütçesinin sunumunu yapan Bakan Bilgin, EYT'li sayısının abartıldığı gibi 5 milyon ya da 8 milyon olmadığını, yaş şartının kaldırılmasıyla birlikte yaklaşık 1.5 milyon kişinin emekli olacağını söyledi.

EYT'lileri büyük bölümünün işçi olduğunu ve bunların yüzde 87'sinin de halen bir işte çalıştığını bildiren Bilgin, prim gün sayısı ve hizmet yılı şartlarına takılanların yasa gereği bu şartları doldurmayı bekleyeceklerini belirtti.

Bilgin, EYT düzenlemesinin devreye girmesiyle birlikte işverenlerin üzerinde önemli miktarda kıdem tazminatı yükü oluşacağını, düzenlemenin gecikmesinde bu sorunlara ilişkin yapılan görüşmelerin de etkili olduğunu ifade etti.

Vedat Bilgin den EYT lilerle ilgili sıcak açıklama

SİGORTALILIK SÜRESİ 20-25 YIL OLACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin TBMM Plan Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin sorularını yanıtladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön