04 / 05 / 2024

EYT'lilerle ilgili sıcak gelişme! Tarih belli oldu

EYT'lilerle ilgili sıcak gelişme! Tarih belli oldu

EYT'lilere müjde veren Bakan Bilgin, çözüm önerilerinin en geç ocak ayında Meclis'e geleceğini duyurdu.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yaptığı son açıklamalar EYT'lileri heyecanlandırdı.

Habertürk'ün servis ettiği haberde, hükümetin çözüm için Almanya ve Finlandiya modeli üzerinde çalışmalar yaptığı iddia edildi. 

Kademeli çalışma grupları olduğunu belirten Bilgin şöyle konuştu:

"İlgili kurumlarla da çalışmalar sürecek ve ortak noktaya ulaşıldığında Cumhurbaşkanımıza sunulacak. Kabul görürse kamuoyuyla paylaşacağız."

"Çalışmayı tamamlayıp sendikaların da taleplerini alacağız" diyen Bakan Bilgin, "Yıl sonuna kadar Meclis'e sunamazsak, en geç Ocak ayında bu düzenlemeyi Meclis'e sunacağız" ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de sosyal medya hesabı üzerinden EYT ve öğretmenlerle ilgili düzenlemeler konusunda ilgili bakanlıklarla koordineli çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Kimler yararlanacak?

Çalışmanın detayları şöyle:

Birinci seçenek: 1999 yılındaki koşulları yerine getiren EYT'li SSK'lıların emekli edilmesi... 1999 öncesindeki SSK emekli olma koşulları için 3 ayrı seçenek vardı. Kadın, 20 yıllık, erkek 25 yıllık sigortalılık süresini doldurmuş ve 5 bin prim gününü tamamlamışsa emekli olabiliyordu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön