04 / 05 / 2024

Vedat Mavuzer: Bürokrasi azalırsa yabancıya mülk satışı kolaylaşır!

Vedat Mavuzer: Bürokrasi azalırsa yabancıya mülk satışı kolaylaşır!

Vedat Mavuzer, Bursa da çok önemli yatırımlara imza attıklarını belirtirken, projelerinin özellikle Araplar tarafından büyük ilgi gördüğünü söyledi. Mavuzer Bürokrasi azalırsa yabancılara mülk satışı kolaylaşır" dedi.



Enyap İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Mavuzer, Bursa da çok önemli yatırımlara imza attıklarını belirtirken, projelerinin özellikle Araplar tarafından büyük ilgi gördüğünü söyledi. 


Gelen taleplerin her geçen gün arttığını kaydeden Mavuzer, "Ancak yabancılara satışt bürokrasinin azaltılması şart Bu şekilde mülk satışı daha da yükselir" dedi

 Vedat Mavuzer, sizi ve Enyap İnşaat'ı tanıyabilir miyiz? 

1997'den bu yana, binlerce insana yaşam alanları yaratan Enyap inşaat, alanındaki öncülükleriyle "yaşam alanı" anlayışına kattığı yeni boyut ve müşterileriyle kurduğu uzun soluklu güven ilişkisiyle fark yaratarak büyümüştür. Kuruluşundan bugüne Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde değer kazandırdığı binlerce konut, yüzlerce işyeri projesi, okul. plaza, yol ve tam teşekküllü devlet hastaneleri inşaatlarını hayata geçirdi. Her zaman en iyi konutu en iyi fiyatlarla sunan, gayrimenkul yatırımcıları için bölgesinde yüzde 65'e varan en hızlı yatırım getirişini sağlayan Enyap İnşaat, artan müşteri talepleri doğrultusunda yeni projeler için planlama çalışmalarını sürdürmektedir. Enyap İnşaat; genel müteahhitlik taahhüt, toplu konut, hastane, okul, spor salonları inşaat-mimari çözümlemeleri ve hizmetleri alanında, piyasanın ve müşterilerimizin beklentilerine cevap verecek şekilde, geçerli yasal düzenlemelere ve şartnamelere uygun kaliteli yapılar sunmaktadır. Değişen müşteri beklentilerine hızlı bir şekilde cevap verebilmek için sürekli iyileştirme faaliyetlerini etkin olarak sürdürmektedir. Kaliteli hizmet sunmak amacıyla her zaman sektörel alandaki teknolojileri yakından takip etmekte, tedarikçi ve taşeronlarımızın kalitelerini yükseltmelerini teşvik etmekteyiz. 


Projeleriniz hakkında bilgi verir misiniz? 

Enyap İnşaat tarafından herkesi ev sahibi yapmayı amaçlayan Garden Life projesi, Bursa'nın yeni yaşam merkezi Nilüfer'de yükselmektedir. Garden Life Evleri yüksek teknoloji ile oluşturulmuş altyapısı, modern mimarisi, güvenli ve nefes alan bir projedir. Projenin içinde bir yüzme havuzu, basketbol sahası, oyun alanları, her ailenin araçlarını park edebileceği park yerleri gibi ihtiyacınız olan her şey bulunmaktadır. 


Nilüfer Enyap İnşaat Evleri size sadece bir ev değil sosyal alanlarıyla sosyalleşmenizi sağlayacak, nefes alacağınız, son teknoloji ile deprem yönetmeliklerine uygun tünel kalıp sistemiyle inşa edilen güzel bir yaşam sunuyor. Garden Life projesi 62 bin metrekare üzerinde 612 konuttan ve AVM'den oluşuyor. Satışlarda Projenin içinde bir yüzme havuzu, basketbol sahası, oyun alanları bulunuyor. 


Geçtiğimiz 6 ay içerisinde 130 adet Kuveytli, 22 adet de Suudi Arabistanlı aileye daire satıldı. Ayrıca yurt dışındaki emlak ve gayrimenkul fuarlarında ciddi ilgiyle karşı karşıyayız. Fuardaki projelerimizden 60 adet yeni rezervasyon bulunuyor. 


Projede konutların yanı sıra bir de AVM inşaatları başladı. 6 bin 500 metrekare arsa üzerinde yapılacak AVM'nin 11 bin 500 metrekare kapalı alandan oluşuyor. Dört ayda tamamlanacak olan AVM inşaatı dört ayda tamamlanacak ve bölgede ihtiyaç duyulan bir kompleks daha hayata geçirilmiş olacak. 


Bursa'da inşaat sektörünün geleceğini nasıl görüyorsunuz? 

Sektörün ilerleyen yıllarda çok daha iyiye gideceğini görmekteyim. Çünkü Bursa ili Türkiye'nin en çok göç alan ve yüz ölçüm olarak da büyüyen illerinden birisidir. Lokasyon olarak çok önemli bir konumda yer almasının yanında sanayi, turizm, doğal güzelliği ve büyük şehirlere yakınlığından dolayı gelişen bir şehirdir. Bununla birlikte inşaat ve yapılaşma gelişmekte ve daha da fazla gelişeceğine inanmaktayım. 


Bursa hangi bölgelere göre gelişiyor. Sizce emlak hâlâ karlı bir yatırım mı? 

Bursa özellikle Nilüfer Ilçesi'nin; batısından, yani  İzmir  yönüne doğru gelişmekte ve gelecekte çok değerli bir bölge konumuna geleceği kanaatindeyim. Tabii ki yeni imar planları doğayı korumak adı altında yapılıp projeler sunulursa çok daha güzel şeyler ortaya çıkacaktır. 


Son yıllarda en çok tartışılan konulardan biri de kentsel dönüşüm. Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Tabii ki çarpık kentleşmenin önüne geçilip şehirlere güzel görüntü sağlaması yadsınamaz. Yeni, güvenli yaşam alanları yaratmak. 

insanların daha düzgün ve modern bir ortamda yaşayabilmelerini sağlamak çok önemlidir. Bunun için de teknolojiyi ve yeni projeleri hayata geçirmek, devletimizin katkıları ve teşvikleriyle birlikte gelecek nesillere yol açmak hepimizin görevidir. 


Sizce kentsel dönüşüm inşaat firmaları için nasıl cazip hale getirilebilir? 

Öncelikle devletin teşviği, bürokrasinin en aza indirilebilmesi, kanunların ve vergilerin vatandaşın ekonomik şartlarına göre düzenlenmesi, firmaların projeleri hızlı bir şekilde inşa etmelerine fayda sağlayacaktır. 


Sizin eklemek istediğiniz konular var mı? 

Yabancı yatırımcıların ve yaşamak isteyen kişilerin ülkemizde mülk edinmelerini kolaylaştırmak için kadastro bilgileri Bu durumu kolaylaştırabilmek için askeri bölgelerin tapu kadastro biriminden kolayca çıkarılabilmesi adı altında kanun tasarısının bir an evvel çıkması ülkemiz ekonomisine daha olumlu yansıyacaktır. 


Posta


Geri Dön