03 / 05 / 2024

Vefa Bardakcı: İzmir'de 142 yeni okul inşa edeceğiz!

Vefa Bardakcı: İzmir'de 142 yeni okul inşa edeceğiz!

İzmir'deki eğitim yatırımları hakkında açıklamalarda bulunan İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, 29 ilköğretim ve ortaokul, 32 lise ile 32 meslek lisesinin binalarını onardıklarını söyledi. Bardakçı, 142 yeni okul inşa edeceklerini de sözlerine ekled




İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, bakanlık bütçesinden aktarılan kaynak ve hayırseverlerin desteğiyle İzmir'de 142 yeni okul inşa edeceklerini açıkladı.Toplam 250 milyon TL'lik yatırım kapsamında 50'ye yakın okulun inşaatının tamamlandığı ve 15 Eylül'de hizmet vermeye başlayacağını söyledi. 


İnşaatlar sürüyor

İzmir'deki eğitim yatırımları hakkında açıklamalarda bulunan  İzmir  Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, 29 ilköğretim ve ortaokul, 32 lise ile 32 meslek lisesinin binalarını onardıklarını söyledi. Onarma işlemlerinin maliyetinin 4 milyon TL tuttuğunu anlatan Bardakcı, yenilenen okulların yeni eğitim öğretim dönemine hazır hale getirildiğini söyledi. İzmir'de yeni okul inşa etme çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Bardakcı, "Şu an 142 okulun inşaatı sürüyor. Yeni eğitim ve öğretim döneminde 50'ye yakın okulumuzu hizmete açmayı planlıyoruz. Bu çalışma İzmir'in son yıllarda yaptığı en büyük eğitim yatırımlarından biridir. Milli Eğitim Bakanlığı ve hayırseverlerimizin desteğiyle yapılan okullarımızın toplam maliyeti 250 milyon TL'yi buluyor. Toplamda 2 bin 202 dersliği İzmir'e kazandıracağız. Hayırseverler 350 derslik yaptırıyor" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön