23 / 12 / 2024

Vefa Prefabrike, fuarda iki katlı ofisi üç günde kurdu!

Vefa Prefabrike, fuarda iki katlı ofisi üç günde kurdu!

Vefa Prefabrike, Uluslararası Yapı Fuarı İstanbul 2011 'de 128 metrekare büyüklüğündeki alana kurduğu görkemli ve etkileyici standı ile büyük beğeni kazandı. Vefa, iki katlı ofis binasını üç gün içinde kurdu.



Uluslararası Yapı Fuarı İstanbul 2011 'de 128 metrekare büyüklüğe sahip görkemli ve etkileyici standı ile yerini alan Vefa Prefabrike, büyük beğeni kazandı.
 
Vefa Prefabrike Yapılar Ticari Koordinatörü Ali İhsan Sağlamkaya, fuar alanına sadece üç gün içinde kurulan iki katlı ofis binasının modülerliği, kurulum hızı, ekonomikliği, estetiği ve konforu ile ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandığını kaydetti.
Yapı Fuarı 'nı; yeni teknolojileri, geliştirdikleri yeni detayları ve ürünlerinin öne çıkan özelliklerini ortaya koymak için bir fırsat olarak gördüklerini söyleyen Vefa Prefabrike Yapılar Ticari Koordinatörü Ali İhsan Sağlamkaya, “Dolayısıyla bugüne kadar hep büyük alanlarda görkemli, etkileyici stantlarımız ile müşterilerimiz ve ziyaretçilerimizin ilgisini çekmeyi başardık. Bu yıl da fuardan iki ay öncesinde başladığımız hazırlıklarımızı büyük bir heyecanla sürdürdük. Yine etkileyici bir stant ile fuardaki yerimizi aldık ” dedi.
 
Standın kurulumu hakkında bilgi veren Ali İhsan Sağlamkaya, Neopan Panel Sistem konteynerlerin birleşimiyle oluşturulan pratik yaşam alanının fabrikadaki ön üretiminin ardından fuar alanında sadece üç günde kurulduğunu ve kurulumun tam zamanlı olarak kaydedildiğini belirtti. Kurulum aşamalarının fuar sırasında da bina içindeki ekranlarda ziyaretçilere izletildiğini ifade eden Sağlamkaya, sözlerine şöyle devam etti:
 
“Birinci kurulum gününün sonunda binayı oluşturulan 10 adet konteynerin fuar alanına getirilmesi ve birleşimlerinin yapılması tamamlandı. İkinci gün boyunca bina içinde zemin kaplamaları ve ince işler ile binanın dışındaki hafif çelik sistem ile üretilen kolonların montajı yapıldı. Son güne girildiğinde yine hafif çelik sistem ile üretilen korkuluklar ve diğer detaylar tamamlandı.Ofis binası olarak tasarlanan ve birleşimli konteynerlerden oluşan binada bir şantiye ofisinde olması gereken tüm alanlar düşünüldü. Toplantı odasından proje müdürü odasına, mutfaktan terasa kadar tüm yaşam alanlarına yer verilen binada açık alanlar ile kapalı alanların ilişkilendirilmesi esas alındı. Konteynerlerin her biri yan yana ve üst üste şaşırtmalı olarak konumlandırıldı ve bu sayede planda ve cephede hareketlilik sağlanarak konteynerler arasındaki geçişler planlandı. Odalardan çıkılabilen teraslar, tamamen açık alan olarak düşünülen bir konteynerden oluşan seyir terası ve tüm detayları ile verimli ve etkin çalışılabilecek konforlu ve ergonomik bir ofis ortamı sağlandı. Ofis binasının dışında ise hafif çelikten üretilmiş korkuluklar, güneş kırıcı olarak düşünülmüş profiller ve hafif çelik konstrüksiyondan kolonlar kullanıldı. ”
 
Binanın yapımında kullanılan Neopan Panel Sistem konteynerlerin kolay taşınması, kolay monte edilmesi ve iç kullanım alanlarının istekler doğrultusunda kolayca düzenlenebilmesi ile öne çıktığını dile getiren Sağlamkaya, konuşmasına şöyle devam etti: “Neopan Panel Sistem konteynerler monoblok bir konteynerin tüm özelliklerinin yanında demonte olarak sevk edilerek nakliye maliyetlerinde yüksek oranlarda avantajlar sağlarken kullanılacağı alanda basit teknikler ile kurulabiliyor.
Ayrıca çatı ve duvarlarda kullanılan ve tam otomatik panel hattında üretilen sandviç paneller ise Neopan teknolojisinin sağladığı yüksek izolasyon değerleri ile dikkat çekiyor. İç ve dış yüzeyleri sac olan duvarlar ile kaplanan konteynerler, EPS ya da Taşyünü olarak sunulan izolasyon seçenekleri ile farklı iklim bölgelerinde aranan izolasyon değerlerinin yakalanabilmesini mümkün kılıyor. Duvar panellerinde kullanılan sacın renginde ve dokusunda yapılan değişiklikler ile estetik bir görünüm sağlanabiliyor. Konteynerlerin elektrik ve sıhhi tesisatları kolay müdahale edilebilir şekilde tasarlanırken, sızdırmazlık garantisi olan özel dere detayları ve çatıya gizlenmiş taşıma mapaları ile estetik, konforlu, ekonomik ve pratik bir yaşam alanı ortaya çıkıyor. Standart konteynerlere kazandırılan estetik, konteynerlerin modülerliği ve pratikliği ile birleştirilerek prestijli ofis binalarının yanında konut, yurt ve otel odaları olarak kullanılmak üzere de tasarlanmaya devam ediyor. ”
 
  “Maliyet, zaman ve işgücünden tasarruf sağlıyoruz ”
 
Vefa Prefabrike 'nin ürünlerinde kullandığı malzemeler sayesinde maliyet, zaman ve iş gücünden büyük bir tasarruf sağladığına dikkat çeken Ali İhsan Sağlamkaya, Profacto ile kaynaksız yapı teknolojisi, Neopan ile de tam otomatik duvar üretimini gerçekleştirdiklerini bunu da tüm ürünlerinde kullandıklarını kaydetti.
Neopan teknolojisiyle geliştirilen sandviç ve kompozit panel duvarların prefabrike binaların maliyetlerini önemli oranda düşürdüğünü, yüksek izolasyon değerleri sayesinde enerji tasarrufu sağladığını belirtti.
 
Ayrıca bilgisayar destekli ve tam otomatik olarak gerçekleştirilen duvar üretimi ile kapasite limitlerinin de ortadan kalktığını ve yüksek bir üretim hızı yakalandığını vurgulayan Sağlamkaya, sözlerini şöyle sürdürdü:
  “Tam otomatik kompozit panel hattı, sahip olduğu özellikleri ile Türkiye 'de bir ilk. Bu özelliklerin başında 1,25 metre genişliğinde ve iç yüzü çimentolu yonga levha duvarların hattan seri bir şekilde çıkması geliyor. Neopan teknolojisine sahip sistem, uygulamada özellikle yüksek kalite ve kolay kurulumla dikkat çekiyor. Neopan teknolojili prefabrike binalar da diğer sistemlerde olduğu gibi beton zemin üzerine monte ediliyor. Prefabrike binaların üretim kapasitesindeki limitleri belirleyen duvar üretimindeki sınırı dakikada 5 metre duvar üretimiyle ortadan kaldıran teknoloji sayesinde hattan çıkan ürünler direk şantiyeye sevk ediliyor.
Neopan teknolojisinin üstün özelliklerini barındıran yaşam konteynerleri de monoblok bir konteynerin tüm özelliklerini barındırmasının yanı sıra demonte olarak sevk edilebilmesi ve kullanılacağı alanda basit teknikler ile kurulabilmesi açısından öne çıkıyor. Dolayısıyla yurt dışından gelen taleplerin karşılanmasında nakliye maliyetlerinde sağladığı avantaj nedeniyle özellikle tercih ediliyor. ”
 
Profacto teknolojisiyle üretilen özel yapı profillerinin ise boya ve kaynak gerektirmeyen yapısıyla üretim maliyetlerini minimuma indirdiğini ve zamandan önemli tasarruf sağladığını kaydeden Sağlamkaya, “Profacto 'da 250 'ye yakın profil tasarımı ve makine yatırımı ile ürünlerimizde kullandığımız profillerde yüzde 40 'a yakın maliyet avantajı sağladık ” dedi.

 


Geri Dön