02 / 05 / 2024

Vefat eden kişinin yaşlılık maaşı ne zaman kesilir?

Vefat eden kişinin yaşlılık maaşı ne zaman kesilir?

Yaşlılık maaşı diğer adı ile 65 yaş maaşı alan kişiler ya da yakınları bazı maaşa dair bilmedikleri noktaları öğrenmek istiyor. Özellikle yaşlılık maaşının ne zaman kesileceği konusu merakla araştırılmaktadır. İşte detaylar!



VEFAT EDEN KİŞİNİN YAŞLILIK MAAŞI NE ZAMAN KESİLİR?

Yaşlılık maaşı almaya aday olan kişi daha önce ailesi ile birlikte bir değerlendiriliyordu. Yeni düzenleme ile birlikte artık kişiler çocukları ile beraber değil sadece kendisi ve varsa eşi ile değerlendirilecek. Yaşlılık maaşını alan kişinin ölümü üzerine maaş ölüm tarihinin ertesi günü sonlandırılır.

EVDE BAKIM MAAŞI ALAN BİRİ ÇALIŞABİLİR Mİ?

Evde bakım maaşını alan biri çalışır mı sorusunun yanıtını şu şekildedir; Bu konuya örnek verilirse, yaşlı anne ya da babanıza evinizde bakıyorsanız, onların bakımı üstlenildiyse, kendinizi bakıcı olarak göstererek devletten evde bakım maaşı alma imkanınız vardır. Devletten böyle bir maaş alan kişiler, sigortalı olarak çalışmaya devam edebilirler.

SSK’DAN BAĞ-KUR’A GEÇTİM NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM?

Bir sigortalının çalışma hayatı içerisinde hem SSK hem de Bağ-Kur prim ödemesi yapılmış ise emeklilikte son yedi yılın yani en sonuncu 2520 günün priminin durumuna bakılır. Hangi konumun primi fazla ise sigortalı fazla olan sigortanın şartlarından emekli olma durumu bulunmaktadır. Bağ-Kur şartları kapsamında 9000 gün prim ile 55 yaş şartının tamamlanması gerekir. Bu durumda 55 yaş şartı sağlanmış ise Bağ-Kur statüsünden emekli olabilirsiniz. SSK şartlarına göre ise 5600 gün primle 53 yaş şartından emekli olunabilme ihtimali yüksektir. Ancak an itibariyle son yedi yıl priminin fazlası SSK olmadığı için SSK emeklisi olmanız mümkün olmayacak. Bağ-Kur sonrası 1260 gün SSK priminizin oluşması halinde 53 yaşını da tamamlamak şartı ile SSK emeklilik hakkı oluşmaktadır.

Ziraat hesabı olanlara büyük müjde! Nakit ihtiyacı olan Ziraat bankasına koşuyor! İşte detaylar!

Ev sahibi kiracı davalarına hangi mahkeme bakar?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön