28 / 04 / 2024

Veli Ağbaba'dan kira artış oranına tepki!

Veli Ağbaba'dan kira artış oranına tepki!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, yaptığı açıklamada kira ve gıda fiyatlarındaki artışın asgari ücrete yapılan zammı etkisiz bıraktığını dile getirdi.



CHP Genel Başkan Yardımcı Veli Ağbaba, 2021 yılı kira artış oranlarını değerlendirdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  Ağbaba açıklamasında "TÜİK aralık ayı enflasyon verilerine göre, kira ve gıda fiyatlarındaki artış oranları asgari ücrete yapılan 500 liralık zamdan eser bırakmadı" dedi.

Ağbaba, değerlendirmesinde, asgari ücrete yüzde 21'lik artışla yapılan 500 lira zammın asgari ücretlinin eline geçmeden bittiğini söyledi. Bu zammın asgari ücretlinin bebeğinin bez ve mama parasını karşılamadığını belirten Ağbaba, şu şekilde devam etti: 

Veli Ağbaba dan kira artış oranına tepki!

"TÜİK aralık ayı enflasyon verilerine göre, kira ve gıda fiyatlarındaki artış oranları asgari ücrete yapılan 500 liralık zamdan eser bırakmadı. Zam sadece bir ayda yumurta karşısında 71 adet, salatalık karşısında 26 kilogram, pirinç karşısında 2 kilogram, kuru soğan karşısında 8 kilogram, un ve biber karşısında ise 6 kilogram eridi."Ağbaba, 2021'nin ilk gününde elektriğe yapılan yüzde 6,2 oranında zammın asgari ücretlinin fatura yükünü artırdığını belirtti.
  

Veli Ağbaba'dan esnafların kiralarına ilişkin açıklama!


Geri Dön