01 / 05 / 2024

Veli Korkmaz kimdir?

Veli Korkmaz kimdir?

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz kimdir? Veli Korkmaz ne zamandan beri Kırıkkale Belediye Başkanı olarak görev alıyor? Veli Korkmaz, bugüne kadar hangi işlere imza attı?



Veli Korkmaz kimdir?

Veli Korkmaz, 1957 yılında Keskin'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Keskin'de tamamladı. 1981 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Yüksek Mühendis olarak mezun oldu.


Bir yıllık Devlet Memuriyetinden sonra 1983 - 1994 yılları arasında Kırıkkale' de serbest ticaretle uğraştı. 1994 – 1999 yılları arasında değişik ulusal ve uluslar arası şirketlerde yöneticilik yaptı. Yayınevi ve medya kuruluşlarında yönetim kurulu üyeliği ve yöneticilik görevlerinde bulundu.


Ayrıca değişik vakıf ve derneklerde başkanlık ve yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu. 2000 - 2003 tarihleri arasında da Aytaç Grup Başkanı olarak görev yaptı.


Veli KORKMAZ, 2000 yılında kurduğu Güney Tekstil ile yatırımcı ve sanayici kimliğini sürdürmektedir.


28 Mart 2004 Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisinden Kırıkkale Belediye Başkanı seçildi.


Kırıkkale Belediye Başkanı  Veli Korkmaz' ın Mesajı

2004 yılında Kırıkkale Belediyesini devraldığımız ilk günde içimizde varolan heyecanımızı kaybetmeden yolumuza devam ediyoruz. Aradan geçen yaklaşık 10 yıllık süreçte halkımıza verdiğimiz sözlerimize sadık kalarak, kentimizin temel sorunlarını bir bir çözüme kavuşturuyoruz. 


Yönetim anlayışımızın temelinde insanımıza ve kentimize saygı yer almaktadır. Kırıkkale il olalı 20 sene, belediyelik olarak ta 60 senelik bir geçmişi vardır. Önce köy, sonra kasaba, ardından ilçe ve şimdi de İl olarak 81 il içerisinde müstesna bir yeri vardır. 


Diğer illerin hiç birinde bulunmayan bu özelliği nedeniyle de Kırıkkale ülkemizin yaşadığı Kentleşme ve Şehirleşme modelinin bir örneğini oluşturmaktadır. Kırıkkale Belediyesinin kurulduğu günden bu yana elbette her gelen yönetim şehrin gelişmesi konusunda çaba göstermişlerdir. Öncelikle bu gerçeği ifade etmemiz gerekir. O günün şartlarında yapılması gerekenler yapılmıştır. Biz ise 2004 yılında göreve başladığımız ilk günden itibaren yeni projeler ortaya koymak suretiyle şehrimizin gelişimini, daha yaşanabilir kentler arasında zirvede bulunmasını ve geleceğe daha güvenle bakabilmesini sağladığımıza inanıyorum. Kırıkkale’nin gelişmesi 3 ana eksen etrafında gerçekleşeceğine inandık. Birincisi Psikolojik algının değişmesi. 


İkincisi halkın belediye yönetimine güveninin sağlanması, üçüncüsü ise şehrin altyapı başta olmak üzere mahalli sorunlarının belli bir disiplin altında çözülmesi. 10 yıla yaklaşan dönemimiz içerisinde bu üç konuyu başardık. Bu başarının sağlanması ile birlikte Kırıkkale’ye bakışta ki psikolojik algı değişti. Karamsarlığın yerine umut geldi. Şehrin avantajları ön plana çıktı. Olumsuz imaj belleklerden silindi. Halkımız bu hizmetlere desteğini verdi. Yönetime duyulan güven başarının daha da artmasına neden oldu. Ve 10 yılda yapılan yatırımlarla şehrimiz yeni bir kimliğe büründü. 


10 yıl içerisinde kentimizin su sorunu çözüldü. Çevre kirliliği ortadan kalktı. Temizlik çalışmaları her kesimin beğenisini kazandı. Kentimize modern bir otogar kazandırıldı. Bulvar Park ile birlikte tüm mahallelerimizin yeşil alan sorunu çözüldü. Asfalt, kaldırım ve kilit parke çalışmalarında Kırıkkale tarihinde yapılan çalışmaların daha da üstünde yatırım gerçekleşti. Merkez caddelerden kenar semtlere kadar hiçbir ayrım yapılmadan şehrin en ücra köşesine hizmet götürüldü. Samsun yolu, Atatürk Bulvarı, Millet Caddesi, Cumhuriyet Meydanı, Hürriyet Caddesi adeta yeni baştan imar edildi. Şehrimiz bu hizmetlerle daha modern bir görünüm kazandı. Hizmetlerin tamamını anlatabilmek elbette mümkün değil. Sözün özü olarak halkımızın verdiği emanete sahip çıktık. Halkımızın desteğinin devam etmesini gözlemlemek te bizler için büyük bir mutluluk kaynağıdır.



Kırıkkale merkezde 35 bin ton asfalt atılacak!


Geri Dön