18 / 05 / 2024

Veliler dikkat! Bekleyişiniz sona erdi! Özel okullardaki zam oranı açıklandı!

Veliler dikkat! Bekleyişiniz sona erdi! Özel okullardaki zam oranı açıklandı!

Çocuklarını özel okullarda okutan velilerin kafasındaki soru işaretleri nihayet giderildi ve günlerdir merak edilen, ‘özel okul zamları ne kadar olacak?’ sorusu yanıt buldu.



Ülkenin insan kaynağına yaptıkları katkılardan dolayı okul yöneticilerine teşekkür eden Bakan Özer, “Bakanlığımız, ÜFE ve TÜFE oranlarını dikkate alarak bir sondaki yıla ilişkin ücretleri belirliyor. 2023’te değişikliğe gidiyoruz, ÜFE’den ziyade TÜFE’yi baz alacak şekilde fiyat belirleme kararı aldık. Enflasyon beklentisinin düşük olması, velilerin desteklenmesi bağlamında MEB olarak fiyatın yüzde 65 olarak belirlenmesi kararı aldık” ifadelerini kullandı.

Veliler dikkat! Bekleyişiniz sona erdi! Özel okullardaki zam oranı açıklandı!

Özel kurum temsilcilerinin bu fiyatın yetersiz bulduğunu söyleyen Özer, “Sektör temsilcileri artış oranını kabul etmeseler de yeni uygulamada Bakanlık ve Özel eğitim kurumları birbirine destek olarak bunu aşacak” diye konuştu.

Diğer taraftan, Özel Okullar Yönetmeliğine göre özel okul ücretlerinin Yİ-ÜFE ile TÜFE’ye göre belirleniyordu ve TÜİK’in açıkladığı verilere göre yüzde 100’lük artış yapılması gerekiyordu. Milli Eğitim Bakanı Özer, bu oran yerine velileri de memnun edecek bir artış oranı belirleyeceklerini söylemişti.

Son zamanlarda seslerini duyurmaya çalışan veliler, özel okulların fiyat artışları konusunda keyfi davrandığını ve bazı okulların yaptığı zam oranlarının yüzde 150’leri aştığını iddia etmişti.

Veliler, Ocak ayından önce zam oranı belirlemenin kanunlara aykırı olduğu belirterek, yetkilileri göreve çağırmıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön