17 / 05 / 2024

Velileri üzecek haber: Okul servis ücretlerine yüzde 50 zam yolda!

Velileri üzecek haber: Okul servis ücretlerine yüzde 50 zam yolda!

Akaryakıt zammından sonra okul servis ücretlerinin yüzde 50 artacağı bekleniyor. Servisçiler yüzde 50'ye yakın zam talep ediyor. İşte detaylar...



"DAHA ÖNCEKİ ZAM TALEBİMİZİ GERİ ÇEKTİK"

Ulaşım sektörünün gider kalemlerinde peş peşe çok büyük zamlar olduğunu vurgulayan Başkan Mert, servisçiler olarak en büyük gider kalemlerinin akaryakıt olduğunu belirterek, "Dolayısıyla akaryakıt fiyatları arttıkça biz de personel ve öğrenci taşımacılığındaki fiyat tarifemizde güncellemeye gidiyorduk, zam yapıyorduk. Sadece akaryakıtla bitmiyor bizim işimiz" diye kaydetti.

Ana kalem giderinin akaryakıt olsa da bunun yanında amortisman giderleri olduğunu söyleyen Mert, "Yedek parçaya, MTV’ye zam geliyor, ödediğimiz diğer vergilere zamlar geliyor, araçlarımızı satın alırken zamlı alıyoruz. Asgari ücret arttı. Şoför çalıştırıyoruz, hostes de dediğimiz servis öğretmeni çalıştırıyoruz" şeklinde konuştu. 

"UKOME ZAM TALEBİNDE BULUNDUK"

Kazancılarını etkileyen çok sayıda kalemde zamlar olduğunu ve tüm bu giderlere zam geldikçe tarife değişikliğine gidilmesinin kaçınılmaz olduğunun altını çizen Mert, ÖTV’deki zamdan önce yapılan akaryakıt zamlarından sonra Büyükşehir Belediyesine, UKOME’ye zam talebinde bulunduklarını açıkladı.

Velileri üzecek haber: Okul servis ücretlerine yüzde 50 zam yolda!

Mert, akaryakıtta ÖTV’ye 6,55 TL zam gelince, daha önce talep ettikleri tarifeyi geri çektiklerini ve yeniden revize etmek durumunda kaldıklarını belirterek, "Şimdi o revizeyi yapmaya çalışıyoruz. Revize çalışmasını tamamladığımızda ortaya çıkacak oranı, UKOME’ye bildireceğiz" dedi.

"SADECE AKARYAKITTAKİ ARTIŞ BAZ ALINSA BİLE YÜZDE 49,3 ZAM YAPMAMIZ LAZIM"

Giderlerdeki artış oranlarını art arda sayan Başkan Mert, şu değerlendirmelerde bulundu: "En son tarifeyi 8 Mart 2023’te çıkartmıştık. O tarihte mazotun litre fiyatı 22,03 TL'ydi. 17 Temmuz’da UKOME’ye yeniden başvurduk. Bu tarihte mazotun litre fiyatı 33,03 TL'ydi. 11 TL'lik fark oluştu. Son gelen 1,55 TL'lik zam daha olmamıştı, zam talebini ilettiğimizde. 8 Mart’tan 17 Temmuz’a kadar akaryakıta yapılan zam ve dolayısıyla bizim yapmamız gereken zam, yüzde 49,3’tür. Sadece akaryakıt baz alınamaz ancak sadece akaryakıtı baz alsak bile bizim yüzde 49,3 zam talebinde bulunmamız gerekir."

O ilde yüzde 20 indirim ve 8 taksitle 16 arazi satılıyor! Milli Emlak tek tek açıkladı!

Migros'ta yüzde 20'ye varan indirim! Kırmızı et, beyaz et, deterjan! İşte kampanyalı fiyat listesi...

En düşük memur maaşı 45 bin TL! Memur maaşlarında şok üstüne şok! 


Geri Dön