02 / 05 / 2024

Vera Konsept GYO Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı

Vera Konsept GYO Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı

Vera Konsept GYO’nun halka arz süreci gerçekleşti. Buna göre İntegral Yatırım Kurumsal Finansman liderliğinde yürütülmekte olan halka arz sürecinin tamamlanmasından sonra dün Borsa İstanbul’da açılış töreni gerçekleşmiş oldu.



Vera Konsept GYO halka arzında pay başına 15,78 Türk Lirası sabit fiyat ile iskonto oranı yüzde 20 olarak kaydedildi. Halka arz sürecinin sonunda yurt içi bireysel yatırımcılardan üç katı talep toplanırken, tüm yatırım gruplarında ise talep girişi 4 katı olarak kaydedildi. Pay dağıtımı ise yüzde 70 yurt içi bireysel yatırımcı, yüzde 20 yurt içi kurumsal yatırımcı ve yüzde 10 yurt dışı kurumsal yatırımcı olarak gerçekleşti.

Törende konuşan Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Vera Konsept'in yaşam ve ticari alan projeleri uygulamak için bir yola çıkarak bu yolda gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüştüğünü kaydederek, "Böylece, dün borsamızda işlem görmeye başlayarak, ülkemizin önde gelen firmalarından birisi olma hedefinde çok değerli bir adım atılmıştır. Bu halka arzın firmamızın hedefleri ve yeni projeleri için hayırlı olmasını gönülden diliyorum. Öte yandan halka arzda emeği geçen herkese, tüm şirket çalışanlarına, aracı kuruma teşekkür ediyorum." dedi.

Vera Konsept GYO Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı

İntegral Yatırım Genel Müdürü Kıvanç Memişoğlu da Cumhuriyet'in ilk 100 yılının son halka arzını gerçekleştirdiklerini belirterek , şunları kaydetti: "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, 'Siyasi, askeri zaferler ne kadar büyük olurlarsa, ekonomik başarılarla taçlandırılmazlarsa meydana gelen zaferler devamlı olamaz, az zamanda söner' sözlerinden hareket edeek, bizler de kurumlarımızın ekonomik kalkınmasının ülke refahına sağlayacağı katkının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Ülkemizin gayrimenkul sektöründe önemli bir yere sahip olan Vera Konsept’i yerli ve yabancı yatırımcılar ile buluşturmayı başarmış olmanın kıvancını yaşıyoruz."diye konuştu.

Ayrıca halka arz sürecini değerlendiren Vera GYO Yönetim Kurulu Başkanı Emre Fırat ise "2018 senesinde çıkmış olduğumuz bu yolda kurumsallaşma, finansmana erişim ve yükselme hedefleri ile birlikte başlattığımız halka arz sürecini büyük bir başarı ile tamamlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu kapsamda bizden desteklerini hiç esirgemeyen başta ailem olmak üzere tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca şirketimize 3 milyon 878 bin 278 yeni yatırımcımıza da minnatarız. Önümüzdeki zamanda aramıza yeni katılan yaklaşık 3,9 milyon kişinin verdiği destek ile yatırımlarımız hız kesmeden devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Vera Konsept Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 27 Ekim'de işlem görmeye başlayacak

Vera GYO halka arz sonuçları açıklandı mı? Kaç lot verdi?

Vera Konsept GYO halka arz oluyor: Vera Konsept GYO halka arz hisse fiyatı ne kadar? VRGYO hangi bankalarda var?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön