03 / 05 / 2024

Vergi beyanname sürelerinin uzatılması önerisi TBMM'de!

Vergi beyanname sürelerinin uzatılması önerisi TBMM'de!

COVID-19 salgını süresince vergi beyanname sürelerinin uzatılması önerisi meclis gündemine taşındı. MHP'li Özdemir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, COVID-19 salgını süresince vergi beyanname sürelerinin uzatılması önerisine ilişkin soru önergesi hazırladı. Özdemir, sorusunun Hazine Ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

MHP'li Özdemir, ''Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen korona virüs salgını ile ilgili olarak 18.03.2020 tarihinde hükümet tarafından açıklanan tedbirler içerisinde; Serbest Muhasebeci Mali Müşavir, Yeminli Mali Müşavir mensuplarına yönelik bir düzenleme bulunmadığı anlaşılmaktadır'' diye konuştu.

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir'in soruları:
1. Yaşanan ve ciddi seviyelere ulaşan korona virüs salgını göz önünde  bulundurularak, tedbir paketinde devlet için en önemli gelir kaynağı olan vergi tahsilatı dahi uzatılmışken; tüm beyannamelerin haziran ayında bir defada toplu veya takip eden aylarda uzatılan ayların 2 şer ay beyan edilmesi gibi bir tedbirin  getirilmesi planlanmakta mıdır? 

2. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir, Yeminli Mali Müşavir mensuplarının anılan  salgının yarattığı sorunlardan en az şekilde etkilenmesi için başka herhangi bir tedbirin alınması düşünülmektedir? 


Geri Dön