08 / 05 / 2024

Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak?

Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak?

Vergi affı için gerekli düzenleme geçtiğimiz hafta Meclis'e sunuldu. Vergi borcu başta olmak üzere daha bir çok cezayı kapsayan düzenlemenin detayları merak ediliyor. Vatandaş internetten, Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak? sorularının cevabını arıyor.



HER TÜR BORÇ YAPILANDIRMA KAPSAMINDA

-Bu yapılandırma yasasına vergi dairesine verilmesi gereken hangi tür borç olursa olsun yapılandırılacak. Bir tane hariç tuttuğumuz olay var 
o da 2022 senesi için ödenmesi lazım gelen geçici vergiler. Onlar da zaten beyanname verme zamanına kadar ödenmezse terkin edildiği için kapsama almadık.


TAKSİT ÖDEME SÜRELERİ 4 YILA ÇIKIYOR

-Bu teklifteki önemli bir yenilik de taksit ödeme zamanları 4 seneye yükseltmemeizdir. Bus ayede vatandaşlarımız yapılandırılan borçlarını 4 seneye yayılan aylıktaksitler halinde 48 taksitte verebilecekler. Ödeme zamanını uzun tuttuk fakat daha kısa zamanda vermek isteyenlere de ayrıca avantajlar sunuyoruz.

-Yapılandırılan borçlar nakit verilirse, zaten küçük seviyeler uygulayarak hesapladığımız Yurt içi-ÜFE bedelinin yüzde 90'ından da cayıyoruz. Eğer yapılandırılan borç idari para cezası ise asıl alacaktan da yüzde 25 oranında indirim sağlıyoruz.

Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak?

-2 bin TL'yi aşmayan icralık borcu olan vatandaşlarımızın bu borçlarını tasfiye edecek zamanı zaten daha önce tespit etmiştik. Şimdi de vergi, ceza, faiz gibi hangi türden olursa olsun borcu bulunan halkımızın 2 bin TL'yi aşmayan borçlarını kapsama alıyoruz.

2 BİN LİRA ALTI BORÇLAR SİLİNECEK

-Bir kişinin, 31 Aralık 2022 tarihinden evvel ödenmesi gereken borçlarının toplamı 2 bin TL'yi geçmiyorsa bu düzenleme kapsamında bir  kereye mahsus olmak üzere hiçbir şart koşmadan borçlarını siliyor, alacağımızdan cayıyoruz.

TÜİK açıkladı! İşte tarım işçilerinin günlük ücretleri

TMO'dan krizi bitirecek adım! Tam 48 bin ton aldı

Ek gösterge bekleyenlere şok! Maaşlar yanlış yatmış


Geri Dön