12 / 05 / 2024

Vergi Borcu'nu yapılandırmak isteyenler kesinlikle buraya baksın! Çok önemli detaylar var

 Vergi Borcu'nu yapılandırmak isteyenler kesinlikle buraya baksın! Çok önemli detaylar var

Vergi Borcu'nu yapılandırmak isteyen vatandaşlar yeni düzenlemeden faydalanıp faydalanmayacağını merak ediyor. Vatandaşları ilgilendiren çok önemli detaylar belli oldu.



Vergi borcu affına yönelik yapılan açıklamada Vergi Daireleri, Sosyal Güvenlik Kurumları ve Belediyeler tarafından konu üzerine yeniden yapılandırma için kanun teklifini hazırlamaktayız, denildi. Hazırlanacak bu yeni tasarım sonrası şirketler vergi ve prim yükümlülüğü bulunan vatandaşlar için yeni bir fırsat alanı oluşacak. Kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik oluşan tüm borçlar üzerinden oluşan cezalar tamamen silinecek denildi.

Son olarak gerçekleştirilen Kabine Toplantısının ardından yeni borç yapılandırmasına yönelik özel bir paket olacağı da gündeme getirildi. Vatandaşların tüm borçlarının yapılandırılabilmesi mümkün hale gelecek. Vergi borçları başta olmak üzere askerlik borçları ile daha önce yapılandırılmamış cezalar, idari paralar, öğrenim kredi borçları ve benzeri farklı borçların yapılandırması sağlanabilecek.

Bu yasa teklifi ile beraber idari para cezası bulunanlar için de yeni bir fırsat alanı oluşacak. Özellikle bu paket yanında sunulan ehliyet affı ile beraber sunulması 2.5 milyonu aşkın sürücünün cezai puanının silinmesi ve 10 bin’e yakın ehliyetin geri verilmesi planlanıyor.

Devlet üniversitelerinde okuyanlar, devlet bursu çıkmadığı için öğrenim kredisi almak zorunda kalanlar, okulu bittiği halde öğrenim kredisi borcunu ödeyemeyenler için de kapsamlı bir çalışma bekleniyor.


Geri Dön