15 / 05 / 2024

Vergi, kasko, trafik sigortası yok! 170 bin TL'ye mal oluyor

Vergi, kasko, trafik sigortası yok! 170 bin TL'ye mal oluyor

Araba fiyatları yükselirken araç satın almak isteyen vatandaşlar da alternatif yollar arıyor. Özellikle aracı yatırım için değil de ihtiyaç dolayısıyla alması gereken vatandaşlar, tüm birikimlerini arabaya yatırmak yerine trafik sigortası, vergi, kasko ve bakım maliyeti ödemeyeceği yöntemlere yönelm



YILLIK ARAÇ KİRALAMA
Kanal D Haber'de yer alan habere göre araç fiyatlarındaki artış bilindiği üzere kasko, sigorta, vergi ve benzeri diğer maliyetleri de artırdı. Bu nedenle çok sayıda kişi parasını bir araca yatırmak istemiyor ve araç kiralama yoluna gidiyor.

Önceden araç kiralamalar günlük ya da haftalık olarak tercih edilirken son dönemde senelik olarak yapılıyor.

VERGİ, KASKO, TRAFİK SİGORTASI YOK
Araç kiralama firma işletmecisi Serkan Soysal konuyla ilgili açıklamasında “Bakımından, kaskosundan, vergisinden, trafik sigortasından, lastiklerinden kaçıyor. Bunların hepsi bir maliyet” dedi.

Son dönemde hem aracın maliyetlerinden kurtulmak isteyenler hem de yükselen araç fiyatları karşısında yeni alternatif arayanlar soluğu rent a car’larda alıyor.

Özellikle de şirketler, artan araç fiyatları ve maliyetler sonrası rent a car’ların kapılarını çalmaya başladı. Şirketlerin araç satın almak yerine yıllık olarak araç kiraladığı görülüyor.


Geri Dön