07 / 07 / 2024

Vergi, kasko, trafik sigortası yok! 170 bin TL'ye mal oluyor

Vergi, kasko, trafik sigortası yok! 170 bin TL'ye mal oluyor

Araba fiyatları yükselirken araç satın almak isteyen vatandaşlar da alternatif yollar arıyor. Özellikle aracı yatırım için değil de ihtiyaç dolayısıyla alması gereken vatandaşlar, tüm birikimlerini arabaya yatırmak yerine trafik sigortası, vergi, kasko ve bakım maliyeti ödemeyeceği yöntemlere yönelm



SON DÖNEMDE ARTTI
Soysal “Eskiden günlük, haftalık daha fazlaydı. Son zamanlarda yıllık daha fazla arttı” şeklinde konuştu.

Yıllık araç kiralamanın en büyük nedeni olarak; maliyetlerden etkilenmemenin yanı sıra şirketlerin tıpkı yakıt gideri gibi kiralama bedelini de vergiden düşebilmesi de gösteriliyor.

Soysal “Daha cazip, daha mantıklı oluyor araç kiralamaları. Araç fiyatları arttığı için şirketler genelde arabaya yatırım yapmak istemiyorlar. Bu parayı ticarette kullanmak istiyorlar” ifadelerini kullandı.

170 BİN TL'DEN BAŞLIYOR
Yıllık araç kiralama bedeli ortalama 170 bin liradan başlıyor. Soysal konuyla ilgili “Aracın markasına, modeline göre, lükslüğüne göre farklılık gösteriyor.” şeklinde konuştu.

Masraflar araç kiralayanlar için geçerli olmasa da artan maliyetler birilerini etkilemeye devam ediyor. Kiralamak, şirketler için çözüm gibi görünse de araç kiralama firmaları o masrafları karşılamak zorunda. Üstelik onlar için çıkan kasko bedeli normale göre daha yüksek oluyor. Nedeniyse aracın farklı farklı kişilere kiralanması ve kaza ihtimalinin yüksek olması. Bununla ilgili Soysal “Kaskolar 20 bin lira, 25 bin lira civarında çıkıyor” dedi.


Geri Dön