28 / 04 / 2024

Vergisiz akıllı telefon ve bilgisayarda son durum: 48 bin 304 liraya satılan iPhone 14 modeli 24 bin lira olacak

Vergisiz akıllı telefon ve bilgisayarda son durum: 48 bin 304 liraya satılan iPhone 14 modeli 24 bin lira olacak

Vergisiz akıllı telefon ve bilgisayar kampanyasında son durum ne? Kampanya nasıl yürütülecek? Cumhurbaşkanı Yardımcısı başkanlığında yeni bir toplantı yapıldı. İşte son detaylar...




Gençler için vergisiz akıllı telefon ve bilgisayar kampanyası kapsamında ilerleyen süreç, Cumhurbaşkanı Yardımcısı başkanlığında düzenlenen bir toplantıyla değerlendirildi.

Öğrencilere vergisiz akıllı telefon için toplantı yapıldı!


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gençlere yönelik seçim vaadi olan vergisiz akıllı telefon ve bilgisayar kampanyası çalışmaları devam ediyor. Sabah gazetesinin haberine göre, bu konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında bir toplantı düzenlendi.

Kampanya ne zaman başlayacak?

Toplantıya Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de katıldı ve öğrencilere yönelik olarak akıllı telefon ve bilgisayar satışında vergi muafiyeti uygulamasının nasıl yürütüleceği ele alındı. Bu çerçevede, her kurumun maliyet hesaplamalarını yaparak Hazine ve Maliye Bakanlığı'na dosya olarak sunmasına karar verildi. Ancak kampanyanın ne zaman başlayacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Yaş sınırı olacak mı?

Daha önce ortaya konulan bilgilere göre, bu vergi muafiyetinden sadece üniversite öğrencileri yararlanabilecek, ancak hangi yaş aralığının bu avantajdan faydalanabileceği henüz net değil.

48 bin 304 TL'ye satılan iPhone 14 modeli 24 bin TL olacak

Günümüzde bir akıllı telefon alındığında ödenen bedelin yüzde 103.6'sı vergi olarak kaydediliyor. Vergisiz telefon kampanyası ile birlikte, örneğin 48,304 TL'ye satılan bir iPhone 14 modelini almak isteyen bir genç, bu cihazı yaklaşık 24,000 TL ila 25,000 TL arasında bir fiyatla satın alabilecek. Bu da yaklaşık yarı yarıya bir düşüş anlamına geliyor.

Kampanyadan bir kez yararlanalabilinecek!

Daha önce Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, bilgisayar ve cep telefonu alacak gençlere ÖTV'nin tek seferlik olarak kaldırılacağını açıklamıştı. Ancak, "Cumhurbaşkanımız yakın zamanda bilgilendirme yapacak" demesine rağmen, henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Gençlere vergisiz akıllı telefon ve bilgisayar satışı seçim öncesi verilen vaatler arasında yer alıyordu. 


Geri Dön