02 / 05 / 2024

Vergisiz telefon ve bilgisayar satışı resmen başladı: İşte kampanyaya dahil olan ürünler...

Vergisiz telefon ve bilgisayar satışı resmen başladı: İşte kampanyaya dahil olan ürünler...

Milyonlarca öğrencinin beklediği müjdeli haber geldi. Bu kapsamda öğrencilere vergisiz teknolojik alet satışı yürürlüğe girdi. İşte kampanyaya dahil edilen ürünler ve kampanya detayları...



Seçimden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üniversite gençlerini kapsayan vergisiz telefon ve cep telefonu satışı yapılacağını ilan etti. 

"Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz Ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Karar"a göre üniversite öğrencileri, kapsam dahilindeki teknolojik aletleri vergi iadesi ile beraber bir defaya mahsus vergisiz olarak satın alabilecek.

Öğrencilere vergisiz teknolojik alet satışı resmen yürürlüğe girdi. Resmi Gazete'de açıklanan karara göre, açık öğretim öğrencileri hariç, satın alma tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yükseköğretim öğrencilerinin her birine, bir kereye mahsus olmak üzere teknolojik cihaz desteği ve bir yıllık internet desteği verilecek. 

DESTEK MİKTARI NE KADAR OLDU?

Bir defaya mahsus olan destek, nihai satış fiyatı 9 bin 500 lirayı aşmayan mobil cihazlar ile bilgisayar cihazlarının elektronik ortamda düzenlenen fatura ile yapılan satın alımlarında kullanılacak. Her öğrencinin bir kereye mahsus olmak üzere kullanabileceği teknolojik cihaz destek tutarı toplamı en çok 5 bin 500 lira olacak.

CİZHAZ DESTEĞİNDEN KİMLER FAYDALANACAK?

Ekonomim'den yer alan detaylara göre satın alma tarihi itibariyle 26 yaşından gün almamış olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı üniversite öğrencilerinin her biri, bir kereye mahsus olmak üzere teknolojik cihaz desteğinden yararlanabilecek.

VERGİSİZ TELEFON VE BİLGİSAYAR NASIL ALINIR?

Destekten yararlanabilecek öğrencilere birer şifre tanımlanacak. Bu şifrenin tanımlanmasına dair yöntem Gençlik Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı arasında çalışılmaya devam edilirken, aktarılan bilgiye göre şifreler Gençlik Bakanlığı'na ait "Gencizbiz" portalı üzerinden öğrencilere verilecek. Portala E-devlet şifresi ile giriş yapılabiliyor.

İKİNCİ EL ARAÇLAR KAMPANYAYA DAHİL Mİ?

Bir çok öğrenci ikinci el telefon ve bilgisyarın kampanyaya dahil olup olmayacağını merak ediyor. Ancak ikinci el cihazlar destek kapsamı dışında tutulacak.

VERGİSİZ TELEFON VE BİLGİSAYAR ALMA SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

Gencizbiz üzerinden kendilerine ulaştırılan şifreyi alan üniversite öğrencileri, bu şifre ile fiziki teknoloji mağazaları ya da online mağazalardan destek kapsamındaki telefon ya da bilgisayarları satın alabilecekler. Satın alma esnasında ücreti vergi dahil olarak ödeyecek olan öğrenciler daha sonradan vergi iadelerini geri alacaklar.

TAKSİT YAPILACAK MI?

Kredi kartıyla telefon satın alımlarında taksit yasağı var. Yani öğrencilerin nakit veya kredi kartına tek çekim olarak telefonları almaları gerekecek. Fakat e-ticaret platformu Hepsiburada öğrencilere özel Hepsiburada Limiti tanımlayarak bilgisayarlarda ise 9 ay, cep telefonlarında ise 12 ay taksitli ödeme imkânı sağlayan tek platform olarak öğrencilerin cebini rahatlatacak.

HANGİ TELEFONLAR VERGİSİZ SATILACAK?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de üretim yapan 13 yerli ve yabancı markanın vergi desteğinden yararlandırılacağını açıkladı.

Bu markalardan 40'tan fazla modelde telefon alınabileceği belirtilirken, fiyatı 9.500 liraya kadar olan ve vergisiz olarak alınabilecek bazı marka ve modeller şu şekilde:

Samsung: A04, A13, A14, A23, A24, M13, M14, M23, M33

Xiaomı (Redmi): 12C, 10, 12, Note 12

General Mobile: GM 22 S, GM 22 Pro, GM 23, GM 23 SE, GM 24 Pro

Reeder: S23 pro max

Omix: X3, X5, X400, X600, X700

Casper (Via): Via M30, Via M30 Plus, Via X30 Plus, Via X30, Via M35, Via F30, F30 Plus.

Osmangazi Belediyesi'nden Bursa'da satılık 4 arsa!

Milyonlarca çalışana 2024 müjdesi! Resmi tatiller belli oldu: 7 gün izinle 40 gün tatil imkanı! 


Geri Dön