06 / 05 / 2024

Verilerle ortaya çıktı! Dolar ve eurodan kaçan kaçana!

Verilerle ortaya çıktı! Dolar ve eurodan kaçan kaçana!

Geçtiğimiz yıl boyu yatırımcısına TL karşısında yüzde 41,77 getirisi olan dolar ile sadece 32, 92’lik bir kazanç sağlayan eurodan tabir caizse kaçan kaçana! Elbette bunu biz değil, Merkez Bankası’nın verileri söylüyor...



Yatırımcısına 2022 senesinde beklediği kazancı getirmeyen dolar ve eurodan kaçış arttı.

Merkezin son verilerine göre yerlilerin döviz mevduatları geçen hafta da 3,1 milyar dolar azalırken, son 8 haftadaki düşüşün 27,7 milyar dolara ulaştığı açıklandı.

Verilerle ortaya çıktı! Dolar ve eurodan kaçan kaçana!

Açıklanan verilere göre, yabancı para mevduatlarda son aylarda görülen düşüş yılın son haftasında da devam etti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, yurt içi yerleşiklerin yabancı para mevduat stoku geçen hafta 2,5 milyar dolarlık düşüşle 191,9 milyar dolara geriledi.

Yani verilere göre parite etkisinden arındırıldığında yurt içi yerleşiklerin yabancı para mevduatında geçen haftaki düşüş 3,1 milyar dolara ulaştı. Bu rakamın 637 milyon doları gerçek kişiler, 2,4 milyar dolarının ise tüzel kişiler kaynaklı olduğu vurgulandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön