29 / 04 / 2024

Gizli dolar planı ortaya çıktı

 Gizli dolar planı ortaya çıktı

İran ve Rusya'nın dolar hakkında yaptıkları gizli plan ortaya çıktı. Rusya ve İran, aralarında yaptıkları anlaşmanın ardından ticari işlemlerden doları çıkarmayı planlıyor.



Dünyanın en değerli para birimleri arasında yer alan Amerikan Doları, muhalif ülkeler Rusya ve İran'ın radarında dolaşmaya devam ediyor. İran ve Rusya arasında kapalı kapılar arkasında dolarla ilgili yapılan planların detayı ortaya çıktı. İran Merkez Bankası Başkanı Salihabadi, dilden dile dolaşan bu planla ilgili resmi açıklamada bulundu. 

İran'ın yarı resmi Mehr Haber Ajansına göre, Rusya'dan ülkeye geri dönüşünde başkent Tahran'da basına açıklamalarda bulunan İran Merkez Bankası Başkanı Salihabadi, Rus yetkililer ile gerçekleştirdiği toplantıda iki ülkenin finans ve bankacılık alanlarındaki ilişkilerini geliştirme yönünde önemli adımlar attığını aktardı.

DOLAR VE EURO'YU KARŞILIKLI TİCARETTE DEVREDEN ÇIKARACAKLAR 

İki ülke arasındaki ticarette dolar ve euronun aradan çıkarılarak ulusal para cinslerine geçilmesiyle ilgili atılacak adımların da görüşmelerde ele alındığını aktaran Salihi, "Ulusal para birimlerinin kullanılması, Rus yetkililerle yapılan görüşmelerde önemli istişare eksenlerinden biriydi" dedi. İki ülkenin vardığı bu kararı önümüzdeki günlerde uygulamaya koymaya hazırlandığını söyledi. 
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön