17 / 05 / 2024

Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da müze temeli attı!

Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da müze temeli attı!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Afyonkarahisar Müze Kompleksinin temel atma törenine katılan Eroğlu, törende yaptığı konuşmada, müze binasının tamamlandığında Türkiyeye örnek olacağını söyledi



 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiyede geçmişte yapılan mimari projelerin derme, çatma ve estetik anlayıştan yoksun olduğunu belirterek, "Artık projelerimize estetiği, güzellikleri yansıtmamız, baktığımız zaman ne kadar güzel olmuş, muhteşemdi dedirtecek projelere imza atmamız gerekir" dedi.

Temeli atılan müzenin rastgele bir müze olmayacağını belirten Bakan Veysel Eroğlu, şöyle devam etti:

"Türkiyede geçmişte yapılan projeler derme, çatmaydı, estetik anlayıştan yoksundu. Artık projelerimize estetiği, güzellikleri yansıtmamız, baktığımız zaman ne kadar güzel olmuş, muhteşemdi dedirtecek projelere imza atmamız gerekir. Biz burada rastgele bir müze değil, mimarisi, estetik ve güzellikleri, fonksiyonuyla hakikaten herkesin imreneceği, örnek bir müze projesi yapalım diye şu ana kadar bekledik. Bu müzenin çalışmalarını adım adım kendim de takip edeceğim. İnşaat mühendisi olarak o gözle de takip edeceğim. Müteahhit firma işin başından itibaren sıkı tutsun. Değilse yıkıp tekrar yapmak kendilerine daha çok pahalıya mal olur."

Afyonkarahisarı Ege Bölgesinin yıldızı yapmak için çalıştıklarını bildiren Eroğlu, bunun için gerekli güç, enerji, şevk ve tecrübeye sahip olduklarını anlattı. Eroğlu, Afyonkarahisarda yatırımların yanı sıra çevrenin yeşillendirilmesi amacıyla da büyük adımlar atıldığını dile getirerek, büyük hedefleri olmayan kurum ve kuruluşlarla milletlerin tarih sahnesinden silinmeye mahkum olacağını ifade etti.

"Hedefimiz büyük"

AK Parti Hükümeti olarak tüm Türkiyede yatırımlara devam ettiklerini söyleyen Eroğlu, "2023 yılında, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünde Türkiyeyi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşıyacağız. Hedefimiz büyük" diye konuştu. Eroğlu, temeli bu yıl atılan Kestel Barajının, 19 Ağustosta saat 11.59da bitirileceğini ifade ettiklerini hatırlatarak, ilgili DSİ Bölge Müdürünün "Su tutmak için talimatınızı bekliyoruz" dediğini bildirdi. Kestel Barajının Türkiyede en hızlı biten baraj unvanını alacağı bilgisini veren Eroğlu, tarım ve hayvancılığın ön planda olduğu Afyonkarahisarın, sucuk, kaymak ve lokumun merkezi de olduğunu anımsatarak, Afyonkarahisarı gıda üretim ve ihracat üssü haline getirmek istediklerini belirtti.

Bunların yapılabilmesi için ulaşımın önemine dikkati çeken Eroğlu, Ankara-Afyonkarahisar hızlı treni ve Zafer Bölgesel Havaalanı yatırımlarının bir an önce bitirilmesi için çalıştıklarını da dile getirdi.

AA

 


Geri Dön