27 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu Elazığ'da 11 tesisin toplu temel atma törenine katıldı!

Veysel Eroğlu Elazığ'da 11 tesisin toplu temel atma törenine katıldı!

Elazığ'a yapılacak 11 tesisin temel atma töreni için kente gelen Eroğlu, Elazığ Valiliğini ziyaretinin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, temelini atacakları 11 tesisin maliyetinin 166 milyon lira olduğunu belirtti...




Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Elazığ Valiliğini ve Belediye Başkanlığını ziyaret etti.


Elazığ'a yapılacak 11 tesisin temel atma töreni için kente gelen Eroğlu, Elazığ Valiliğini ziyaretinin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, temelini atacakları 11 tesisin maliyetinin 166 milyon lira olduğunu belirterek, "Burada, Kanatlı Barajı çok önemli. Baskil İçli Kaya Sulama Göleti, Maden'de Durmuş Tepe Göleti, Karakoçan Bazlama Göleti ve Sulaması, Baskil Odabaşı Göleti ve Sulaması önemli çalışmalar'' diye konuştu.


Hükümetin Elazığ'a çok büyük önem verdiğini belirten Eroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde kendisine "Elazığ için ne gerekiyorsa onları yapın'' talimatı verdiğini söyledi.


 


- Belediyeyi ziyaret etti


Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ı da makamında ziyaret eden Eroğlu, Yanılmaz'dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Elazığ için birlikte çalışacaklarının sözünü verdiğini dile getiren Eroğlu, yapımı devam eden Hamzabey Sulama Barajı ile ilgili şunları söyledi:


''İsale hattında bir mahkeme durumu var. Bir firma mahkemeye verdi. Mahkemenin neticesini bekliyoruz ama B planımız hazır. İsale hattını döşemek arıtma tesisine göre çok daha kolay. Arıtma tesisi ve baraj bir taraftan yürüyor. Eş zamanlı olarak aynı anda hepsini bitirmek için bütün planlarımız hazır. Dolayısıyla, bu su gelince Elazığımız, 2050 yılına kadar memba suyu kalitesinde bir suya kavuşmuş olacak.''


Yanılmaz, ziyaretin anısına Eroğlu'na el dokuması halı ve Baskil kayısısından yapılan ürünleri hediye etti.


Bakan Eroğlu, belediye ziyaretinin ardından kentteki bir otelde, Vali Ömer Faruk Koçak, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ milletvekilleri Sermin Balık, Zülfi Demirbağ, Faruk Septioğlu ve Şuay Alpay, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudbettin Demirbağ, Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı kurumların müdürleri, kaymakamlar ve bazı belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen "İl Koordinasyon Toplantısı''na katıldı. Toplantı, basına kapalı gerçekleştirildi.



AA


Geri Dön