27 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu Kars'ta 12 tesisin toplu temel atma törenine katıldı!

Veysel Eroğlu Kars'ta 12 tesisin toplu temel atma törenine katıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Son derece stratejik bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu coğrafyada ayakta kalmanın yolu çok güçlü olmaktan, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi pekiştirmekten geçiyor" dedi.



Devlet Su İşleri (DSİ) 24. Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen 12 tesisin toplu temel atma törenine katılan Bakan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, tesislerin Kars halkına hayırlı uğurlu olmasını diledi.


Kars'ın büyüdüğünü ve daha da büyüyeceğini belirten Eroğlu, kent için ne gerekiyorsa yaptıklarını ifade ederek, "Burası gelişmeye çok müsait. Burası Orta Asya'nın kapısı olacak. Kars, çok önemli bir stratejik merkez olacak. Ulaşım açısından da önemli bir aktarma merkezi olacak. O bakımdan Kars'ın bahtı açık. Nüfusunun daha da artacağına yürekten inanıyorum. Hükümet olarak yapacağız ve yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.


Hükümetin çok önemli işlere imza attığını anlatan Eroğlu, 268 baraj tamamladıklarını dile getirerek şunları kaydetti:


"1 Ocak 2012 tarihinde başladığımız 'Bin günde bin gölet ve sulaması' projesi Allah'ın izniyle bu sene sonunda bitiyor. Hatta bir de Kıbrıs'ta gölet yapacağız. Bu tarihi bir rekor. Son 60 yılda yapılan sayı 450 tane. Biz üç yılda bin bir tane yapıyoruz. Bu da ne kadar hızlı çalıştığımızın göstergesi. Bakanlık olarak zamanla yarışıyoruz. Son derece stratejik bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu coğrafyada ayakta kalmanın yolu çok güçlü olmaktan, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi pekiştirmekten geçiyor. Bizim de Allah'ın izniyle büyük hedeflerimiz var. IMF'ye olan borcumuzu ödedik. Faizleri tek rakama çektik. Enflasyon canavarını tamamen yok ettik."


Türkiye'de siyasi istikrarın ve Başbakan Erdoğan'ın başardığı bir tırmanışın olduğunu ifade eden Eroğlu, Türkiye'nin 20 büyük ülke arasını girdiğini söyledi.


Eroğlu, ekonominin büyüdüğünü ve daha da büyüyeceğine değinerek, "2023 yılında yani cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında Türkiye'nin ekonomisini dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşıyacağız. Bunu başarmak mecburiyetindeyiz. Başbakanımızın bu hizmetleri sayesinde istikrar var. Siyasi iktidar olmasaydı ekonomik istikrar da olmazdı. Bunu böyle bilelim" dedi.


Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, Kars Valisi Günay Özdemir, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan ile telekonferans sistemiyle 182 milyon liraya mal olan 12 tesisin temel atma törenini gerçekleştirdi.


-"10 Ağustos Türkiye için bir milattır


Bakan Eroğlu, daha sonra bir düğün salonunda AK Parti İl Başkanlığınca düzenlenen iftar yemeğine katıldı.


12 tesisin temel atma töreni için kente geldiklerini ifade eden Eroğlu, "Buraya gelirken dünya liderimiz, Başbakanımız, cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdim. Birlik beraberlik ve kardeşliğimizi daha da pekiştirerek Allah izin verirse 10 Ağustos'a hazır olacağız çünkü 10 Ağustos, Türkiye tarihinde bir milattır" diye konuştu.


AA


Geri Dön