27 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu Çanakkale'de toplu temel atma törenine katıldı!

Veysel Eroğlu Çanakkale'de toplu temel atma törenine katıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Allah nasip ederse 2015'e Çanakkale'yi, Gelibolu'yu muhteşem hale getireceğiz. Bütün şehitliklerimizi ihya ediyoruz" dedi. Bakan Eroğlu, Çanakkale'de toplu temel atma törenine katıldı...



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çan ilçesinde Atatürk Şehir Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, 15 tesisin toplam maliyetinin 111 milyon lira olduğunu bildirdi.


Çanakkale'de daha önce yapılan bir çok tesisin "iz ödenek" adı altında beklemeye alındığını ve bunların AK Parti hükümetlerince tamamlandığını hatırlatan Eroğlu, Çanakkale'ye ayrı bir gönül bağları olduğunu söyledi.


Bakan Eroğlu, Çanakkale'de bir şehir, bir de bal ormanı kurduklarını ifade ederek, şöyle devam etti:


"Ayrıca bir mesire yeri tesis etmişiz. Buraya bizim ayrı bir gönül bağımız var. Bu da Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı. Biz orada, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'ni kurduk, yarışmayla yapıldı. Şimdiye kadar burayı yüz bin kişi ziyaret etti. Şimdi biz 2015 yılı için çalışıyoruz. 1915'te Çanakkale Destanı yazıldı. 2015 yılı bu destanın yazıldığı yüzüncü yıl. Tam 21 tane büyük paket hazırladık. Ama her bir pakette 2-3 proje var. Bu 30'u aşıyor. Allah nasip ederse 2015'e Çanakkale'yi, Gelibolu'yu muhteşem hale getireceğiz. Bütün şehitliklerimizi ihya ediyoruz. Yollarımızı ve tarihi eserlerimizi yapıyoruz, onarıyoruz. Hatta düşmanın yıktığı abideler varya, onları dahi yeniden yapacağız. O zaman kullanılan hastaneleri yeniden inşa ediyoruz. Çanakkale ruhu... Buraya ne yapılsa azdır. Bir milletin varoluş yada yok oluş gününün yazıldığı 18 Mart. Dolayısıyla inşallah bizde Çanakkale'mize şehitlerimizin ruhuna, onlardan miras aldığımız manevi değerlere sahip çıkmak, sizlere hizmet etmek için buradayız." 


Tüm yatırımlarının parasının hazır olduğuna işaret eden Eroğlu, bölgenin muhteşem hale geleceğini, ayrıca yüz bin tane kırmızı beyaz açan çiçek ve ağacın da dikilmeye başlandığını söyledi. 


Veysel Eroğlu, "2014 yılına kadar her şehidimiz için ayrıca bir ağaç dikilecek. Onun da müjdesini veriyoruz. Bu sadece Çanakkale'ye yaptığımız yatırımların bir kısmı" şeklinde konuştu. 


Konuşmanın ardından projeleri yürütecek firmaların yöneticileri ile protokoller imzalandı. 


Eroğlu, firma yöneticileriyle yaptığı pazarlıkta projelerin belirlenen tarihlerden önce bitirilmesi talimatını verdi. 


Bakan Eroğlu ve diğer protokol üyeleri, butonlara basarak 6 tesisinin açılış, 9 tesisin de temsili temel atma törenini gerçekleştirdi.


Törene, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, AK Parti Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.


AA


Geri Dön