28 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu Osmaniye'ye 24 yeni proje müjdesi verdi!

 Veysel Eroğlu Osmaniye'ye 24 yeni proje müjdesi verdi!

Miting havasında açılışı yapılan AK Parti Seçim Bürosunun açılış programına katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ankara'dan Osmaniye'ye eli dolu geldiğini belirterek 24 yeni proje müjdesi verdi.




K Parti il binası civarında bulunan Seçim İrtibat Bürosu'nun açılışına binlerce vatandaş katıldı. Vatandaşlar sık sık "Başkan Gürbüz" sloganları atarak konuşmaları kestiler. AK Parti İl Başkanı Emir Hasan Arslantaş ve Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürbüz vatandaşlara yönelik selamlama konuşması yaptı. 


Daha sonra kürsüye gelerek halka hitap eden Bakan Eroğlu, 20142015 yılının Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nm Osmaniye için hamle yılı olacağını, 24 yeni projenin 18'ini Devlet Su İşleri'nin (DSİ), 5'inin ise Orman Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştireceğini söyledi. Orman köylülerinin Orman Genel Müdürlüğünü hasım olarak değil hısım olarak görmesi gerektiğini belirten Eroğlu, bozuk orman alanlarının devlet tarafından ıslah edilip orman köylüsüne gelir getirmesi amacıyla kura ile dağıtılacağını kaydetti. 


Daha önceki gelişinde de 26 projeyle geldiklerini ve bunların tamamını bitirdiklerini belirten Bakan Eroğlu, "Sevgili Osmaniye'liler 30 Mart 2014 seçimlerinde Osmaniye'de Mehmet Gürbüz kardeşimizi belediye başkanı seçeceksiniz. Kendisini sizler zaten biliyorsunuz, geçmişte yaptığı çalışmalarından ne kadar azimli olduğunu gördünüz. Bizlerde hükümet olarak kendisinin yanında olacak, ürettiği projelere destek verecek ve Osmaniye'yi çiçek gibi yapacağız. Osmaniye AK Belediyecilik hizmetleriyle tanışacak. 


Belediye başkanımızla sırt sırta verip Osmaniye'de şehir ormanları kuracağız, dere ıslahları, köprüler yapacağız. Biliyorsunuz biz AK Parti hükümetleri olarak vatandaşımıza ne söz verdiysek hepsini yerine getirdik. Bakanlığım döneminde bin 763 tesisin açılışını yaptık. Bu tesislerin 268'i Türkiye'deki en yüksek barajlar" dedi. 

Yayladaki evlerinizi gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz Osmaniye ve bölgenin en önemli sorunlarından birisinin Yaylalar olduğunu belirten Bakan Eroğlu, "Biliyorsunuz yaylalarımız ile ilgili özel kanun çıkarttık. Yeni yapılaşma olmadan vatandaşlarımız yaylalardaki evlerinde gönül rahatlığıyla oturabilecekler. Çeşitli nedenlerle yıkılan, hasar gören evlerini istedikleri gibi tadilat yapabilecekler" diye konuştu. 


Hükümetimiz son 10 yılda Osmaniye'ye 3.1 milyar lira yatırım yaptı Hükümetin son 10 yılda Osmaniye için 3.1 milyar lira yatırım yaptığına, kendi bakanlığının ise bu yatırımlardaki payının 237 milyon lira olduğuna işaret eden Eroğlu, "Eğitim ve sağlık alanındaki yatırımlar, Ulaştırma Bakanlığı'mızm yaptığı bölünmüş yollar, TOKİ'nin projeleri ve Başbakan'ımızm talimatıyla açılan üniversite, hükümetimizin Osmaniye'ye verdiği önemi gösteriyor. Bu yatırımlar 30 Martta Belediye Başkanı seçeceğiniz Mehmet Gürbüz kardeşimizle daha da büyüyerek devam edecek." dedi. 

Artık bütün dünya'da başı dik bir Türkiye var AK Parti'nin iktidara geldiğinde Türkiye'nin IMF'ye 23.5 milyar dolar borcu olduğunu hatırlatan Bakan Eroğlu, "Şimdi ise IMF'ye 5 milyar dolar borç vermek için protokol imzaladık. Artık bütün dünyada başı dik bir Türkiye var" diye konuştu. Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu ve beraberindekiler AK Parti Seçim Bürosunun açılışını yaptılar. 


Özgür Gündem




Geri Dön