28 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu: Suyu akıllıca kullanmalıyız!

Veysel Eroğlu: Suyu akıllıca kullanmalıyız!

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kullar Atık Su Arıtma Tesisi Geri Kazanım Ünitesini dolaştı. Türkiye' de ilk olarak Kocaeli'nde böyle bir tesisin kurulmasından dolayı teşekkürlerini sundu.



Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kullar Atık Su Arıtma Tesisi Geri Kazanım Ünitesini dolaştı. Türkiye' de ilk olarak Kocaeli'nde böyle bir tesisin kurulmasından dolayı teşekkürlerini sundu. Bakan Eroğlu burada bir mesaj vererek "Suyu akıllıca kullanmalıyız" dedi Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kullar Atık Su Arıtma Tesisi Geri Kazanım Ünitesini, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Ak Parti Milletvekili Zeki Aygün, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ak Parti İl Başkam Mahmut Civelek, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram'ın eşliğinde gezdi. Bakan Eroğlu, Türkiye'de ilk kez Kocaeli'nde böyle bir tesisin kurulmasından ve Yuvacık'tan taşan yüz bin metreküp suyu Sapanca Gölü ne aktarmalarından dolayı Büyükşehir Belediyesine ve İSU'ya teşekkürlerini sundu. 


PROJELERDEN BAHSETTİ 

Türkiye'nin su zengini olmayan bir ülke olduğunu belirten Bakan Eroğlu, "Suyumuzu akıllıca kullanmalıyız. Sapanca'dan su alan tesislere yayınladığımız genelgeyle kota koyduk. Kotasını dolduran tesislere su vermeyeceğiz. Kocaeli bu konu da bir ilk ve bu bütün Türkiye'ye yayılmak. Geri dönüştürülen su sanayide, sanayi olmayan yerlerde de tarımda kullanacak. Ergene ve Konya Havzalarında hatta Kıbrıs'ta da çalışmalar yapıyoruz. Suyu sevmemiz lazım. Aynı zamanda İhsaniye ve Ballı Kaya barajlarını da yapacağız. Ballı Kaya Barajı böylece Sapanca'yı besleyecek" diyerek su adına yapılacak projelerden bahsedip kuraklığı atlattığımızı da sözlerine ekledi. 


Kocaeli Bizim Yaka 


Geri Dön