29 / 04 / 2024

Veysel Eroğlu: Yeni mesire alanları tesis edilecek!

 Veysel Eroğlu: Yeni mesire alanları tesis edilecek!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın, yılda yaklaşık 13 milyon vatandaşın ziyaret ettiği mesire alanlarını artıracağı açıklandı



Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, şehrin gürültüsünden ve stresinden uzak vakit geçirmek isteyen vatandaşların, Bakanlık tarafından tesis edilen mesirelik alanlara ilgi gösterdiği belirtildi.


Şehirde yaşayan insanlar için ormanların cazibe merkezleri olduğunu ifade edilen açıklamada, orman içi dinlenme yerlerinin, bu yönüyle insanların beden ve ruh sağlığı üzerinde olumlu rol oynadığını, bu maksatla kentlerde ormanlar kurulduğunu ve mesire yerleri oluşturulduğu kaydedildi. 


Açıklamada, 11 bin 180 dekar alanda tesis edilen, 111 şehir ormanının vatandaşların hizmetinde olduğuna işaret edilerek, bunun yanı sıra 136 bin 670 dekara inşa edilen bin 413 mesire yerinin de halkın ihtiyaçlarını karşıladığı belirtildi. 


Ülkede yıllık yaklaşık 12-13 milyon kişinin ziyaret ettiği mesire alanlarına talebin sürekli artığına dikkat çekilen açıklamada, Bakanlığın bu amaçla yeni mesire yerleri tesis ettiği 


Mesirelik alanların, orman yangınlarının çıkmasını da önlediğine işaret edilen açıklamada, bu mekanlarda gerekli güvenlik önlemlerinin alınması ve piknik için tasarlanması nedeniyle yangın riskinin en aza indirildiği kaydedildi. 


Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye genelinde şehir ormanları ve tabiat parkları kurduklarını ifade etti. 


Ağaç sevgisini vatandaşlara kazandırmanın yolunun, şehir ormanlarının halka açılmasından geçtiğini belirten Eroğlu, ''Eskiden şehir ormanlarına insanlar giremiyor, istifade edemiyordu. Şimdiyse vatandaşlarımız şehir ormanlarında ve mesire alanlarında yeşile olan ihtiyacını gideriyor, çoluğu ve çocuğuyla hoşça vakit geçiriyor'' ifadelerini kullandı. 


AA



Geri Dön