28 / 04 / 2024

Vicem Bodrum Yalıları'nda 2 milyon 500 bin Euro'ya!

Vicem Bodrum Yalıları'nda 2 milyon 500 bin Euro'ya!

Sanko Holding şirketlerinden Vicem Yapı'nın ilk gayrimenkul yatırımı Bodrum'da inşa ediliyor. 21 ultra lüks villadan oluşan Vicem Bodrum Yalıları denize sıfır bir arsada konumlanıyor. şžirketin yatırım hedefinde İstanbul da var



Sanko Holding, Vicem Yacht şirketindeki ortağı Sebahattin Hafızoğlu ile birlikte kurduğu Vicem Yapı'nın ilk projesini görücüye çıkardı. 21 lüks villadan oluşan butik proje Vicem Bodrum Yalıları'nın satışa çıkmasından kısa bir süre sonra 5 tanesi satıldı. Ödüllü Mimar Emre Arolat'ın tasarımı olan proje için 'Takıntılı şekilde mükemmelliğin peşinden gittik' diyen Sanko Holding ve Vicem Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Turgut Konukoğlu, gayrimenkul sektöründeki bu ilk yatırımlarında uzun yıllar simge olacak, akılda kalan bir işle vitrine çıkmak istediklerini söyledi. İnşaatın başladığını ve yarısına geldiklerini kaydeden Konukoğlu, Nisan 2012'de tamamlanacak projede fiyatların 2.5 ile 3.5 milyon Euro arasında değiştiğini belirtti.

'HAVUZUN ÜSTÜNDE YEMEK YEDİRECEĞİZ'

'Bodrum'un en özel villalarını yaptık' diyen Konukoğlu, projeyi şöyle anlattı: 'Bir kere arsa çok özel bir konumda. Gürültüye uzak ama kente 5 dakika mesafede. Hemen önünde yüzmeye uygun, yürüyerek gidilecek kendine ait sahil var ve teknelerin bağlanacağı bir iskele de olacak. Denize sıfır konumda. Tüm villalar deniz manzaralı. Biraz da bu yüzden ve bu fikre uygun bir mimari tasarımla 'yalı' ismini kullanmaya karar verdik. Her villanın özel yüzme havuzu var. Hatta bu havuzun üzerindeki platformda yemek yemek mümkün, özellikle doğaya uygun bir mimari seçildi. Bodrum'un rengi olan beyazla değil ama doğal taşlar ve cam kullanımıyla Mimar Emre Arolat projeyi doğanın bir parçası gibi gösterdi.'

5 villayı şimdiden sattıklarını, projenin arasında tanınmış simaların da bulunduğunu belirten Konukoğlu, 'Zaten butik bir iş ve fiyat olarak da belirli bir kesime hitap ediyor' dedi.

İKLİMLENDİRME İçİN EVİN İçİNDE HAVUZ VAR

Konukoğlu, çok özel detayları düşündüklerini kaydederek, 'şžunun altını çizmek istiyorum: Bu projede 12 ay yaşanabilecek. Buna uygun olarak, havuzu bile ısıtılabilir biçimde hazırlıyoruz. Her villanın içinde, iklimlendirmeyi sağlaması için klimanın dışında süs havuzları var. Bir telefonla evinizin temizliğini ve buzdolabı alışverişinizi yaptırabileceğiniz bir sistem çalışacak. Sosyal tesis de olacak' diye konuştu.

Vicem Yapı ile gayrimenkul yatırımlarına devam edeceklerini de söyleyen Konukoğlu, şöyle devam etti: 'İstanbul başta olmak ve üzere birçok bölgede araştırmalar yapıyoruz. şžu anda Ar-Ge aşamasında olan projelerle ilgili olarak ortalama 100 milyon dolar gibi bir rakam ayrıldı. Tabii, bu rakam projelerin konumu, içeriği gibi etkenlere bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.'

İstanbul'da toplu konut yapabiliriz

Turgut Konukoğlu, Vicem Bodrum Yalıları'nın bundan sonraki projeleri için emsal olacağını, fakat her zaman lüks proje yapmayacaklarını belirtti. Konukoğlu, 'İstanbul ya da başka şehirlerde toplu konut da yapabiliriz. Değişmeyen, kalite olacak. Kendimize ait arsalar var. Yeni yerler de bakıyoruz.   Arayı fazla soğutmamak gerekiyor' dedi.

'Küvetten denizi seyredeceksiniz ama sizi hiç kimse göremeyecek'

Projede evlerin büyüklüklerinin 392 ile 594 metrekare arasında değiştiğini, 21 villalık projede 7 ayrı tipte villa tasarlandığını anlatan Turgut Konukoğlu, 'Emre Arolat faktörü önemli etken oldu. ince matematik hesapları yapıldı. Evler öyle bir konumlandırıldı ki, bir evden diğerini görmek için ciddi çaba sarf etmek, özel olarak uğraşmak gerekiyor' dedi. Konukoğlu, tasarımda duvardan çok cam kullanıldığını, buna rağmen gizliliğin temel olduğunu belirterek, 'Camlara özel açılı kanatlar takıldı. Bu sayede küvetteyken deniz manzarasına bakabileceksiniz ama sizi kimse göremeyecek' şeklinde konuştu.
Habertürk/Menekşe ATASELİM


Geri Dön