02 / 05 / 2024

Victoria Eyaleti Türkiye'de ofis açacak!

Victoria Eyaleti Türkiye'de ofis açacak!

Avustralya'nın Victoria Eyaleti, Türkiye ofisini açma kararı aldı. Victoria Eyaleti; Türkiye ofisi ile enerji, alt yapı, maden, inşaat ve tarım alanındaki işbirliklerini güçlendirecek..



Avustralya'nın Victoria Eyaleti, Türkiye ofisini açma kararı aldı. Victoria Eyaleti; Türkiye ofisi ile enerji, alt yapı, maden, inşaat ve tarım alanındaki işbirliklerini güçlendirerek 1.6 milyar Avustralya doları olan karşılıklı ticaret hacmini daha da yukarılara taşıyacak. Söz konusu ofîsiıı açılışını, Avustralya'nın  İzmir  doğumlu Türk bakanı yapacak. Victoria Eyaleti'nin KOBİ, İnnovasyon ve Ticaretten Sorumlu Bakanı Adem Somyürek, önceki akşam İstanbul'da düzenlenen resepsiyona videokonferansla katıldı. Somyürek, "Türk ve Victoria'lı şirketler için birlikte iş yapma açısından büyük fırsatlar var" dedi. Avustralya ve Türkiye arasındaki ikili ticaret işbirliğini güçlendirmek için 4 günlüğüne Türkiye'ye gelen Avustralyalı işadamları için önceki akşam düzenlenen resepsiyon Demet Sabancı'nın evsahipliğinde Pera Palas otelinde yapıldı. 

Tarihi Melbourne Kupası da Avustralya'nın Anzak günü ve Türkiye'de 2015 Avustralya yılı ve Avustralya'da Türkiye yılı kutlamaları nedeniyle Avustralyalı iş heyetiyle Türkiye'ye getirildi. 

Victoria At Yarışı Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi John O'Rourke, Melbourne Kupası'nın Victoria Eyaleti'nin ekonomisine büyük katkıları olduğunu vurguladı. 

O'Rourke'un çeşitli işbirlikleri için Türkiye Jokey Kulübü ile görüşme yaptığı öğrenildi. O'Rouke, "At yarışı sektöründe faaliyet gösteren dizayn firmaları, hipodrom kapıları gibi özel alanlarda üretim yapan firmalarımız var" dedi. 


Dünya


Geri Dön