10 / 10 / 2024

Villayı, eviniz soyuluyor mesajı kurtardı!

Villayı, eviniz soyuluyor mesajı kurtardı!

Nur Dürüst'ün villasına giren 2 hırsız, alarmı devre dışı bıraktıklarını sandı. Ev sahibinin telefonuna otomatik olarak 'Evde biri var' mesajı gitti. Kafadarlar ise 1 milyon dolarlık mücevherle yakayı ele verdi...




İstanbul'da 1 milyon dolarlık soygun polise takıldı! Sezgin K. (37) ve Yusuf K. (31) adlı 2 hırsız, Nur'de bulunan Nur Dürüst'e ait villayı gözüne kestirdi. Önceki gün evde kimsenin olmadığını tespit eden hırsızlar, villanın bahçe duvarından atladı ve camı kırarak içeri girdi. Soyguncular villanın alarm sistemini devre dışı bıraktı. Ama artık çok geçti. Alarm sistemi otomatik olarak hem polis merkezine, hem de Dürüst'ün cep telefonuna, "Evde biri var" mesajı geçti. O sırada tiyatroda olan Dürüst, hemen polisi aradı. Ekipler ise olay yerine gitti ve villayı ablukaya aldı. Alarmı etkisiz hale getirmekte başarısız olan 2 şüpheli de evde bulunan yüzük, gerdanlık ve saatlerden oluşan 1 milyon dolar değerindeki mücevheri bir çantaya doldurdu. Villa duvarından elinde mücevher dolu çantayla atlamaya çalışan Sezgin K., polis tarafından yakalandı. Yaklaşık 30 dakika çevrede arama yapan polis, diğer hırsızı ise çam ağacının kovuğunda saklanırken buldu. Gözaltına alınan soyguncular, Sarıyer Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü. Çalınan mücevherler burada polisler tarafından Nur Dürüst'e teslim edildi.

DOSYALARI KABARIK
Yakalanan soyguncular ise sabıkalı çıktı. Şüphelilerden Sezgin K.'nın cinayet suçundan  Ankara  cezaevinde hapis yattığı, 4 ay önce de cezaevinden firar ettiği ortaya çıktı. Üzerinde sahte kimlik bulunan Sezgin K.'nın hırsızlık suçlarından sabıkası bulunduğu da belirlendi. Yusuf K.'nın ise Akmerkez'de soygun olayına karışan Yılmaz Kabiloğlu'nun yeğeni olduğu belirtildi. Sorguları süren zanlıların Sarıyer Adliyesi'ne çıkarılacakları öğrenildi.

POLİSE TEŞEKKÜR!
Polisten 1 milyon dolar değerindeki mücevherlerini teslim alan Nur Dürüst, konu hakkında açıklama yapmaktan sakındı. Kızına eşlik eden baba İsmail Kalkavan ise "Polis hırsızları kaçarken yakalayıp ziynet eşyalarını ele geçirmiş. Onlara teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Kalkavan ve Dürüst daha sonra polis merkezinden ayrıldı.
Barış SÖZAL/Takvim


Geri Dön