05 / 05 / 2024

Volkan Canalioğlu: Trabzon'da yerinde kentsel dönüşüm yapacağız!

Volkan Canalioğlu: Trabzon'da yerinde kentsel dönüşüm yapacağız!

CHP Trabzon Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Volkan Canalioğlu, Trabzon’ da gerçekleştirilecek yerinde kentsel yenilemeyle hiçbir vatandaşın mağdur edilmeyeceğini ve mahalle kültürünün yaşatılacağını anlattı...




CHP Trabzon Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Volkan Canalioğlu, "Zağnos vadisinde yaptığımız kentsel dönüşümde devleti koruduk ve hiçbir vatandaşımızı mağdur etmedik" dedi.


Canalioğlu, Çömlekçi Mahallesinde kamulaştırma nedeniyle mağdur edilen vatandaşlarla bir araya geldi. Canalioğlu, Trabzon’da gerçekleştirilecek yerinde kentsel yenilemeyle hiçbir vatandaşın mağdur edilmeyeceğini ve mahalle kültürünün yaşatılacağını anlattı.


CHP Trabzon Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Volkan Canalioğlu, kentsel dönüşüm mağduru olduklarını ifade eden halkın sorunlarını dinledi. Trabzon Büyükşehir Belediyesini kazandıklarında Çömlekçi Mahallesindeki kentsel dönüşümü vatandaşlarla birlikte gerçekleştireceklerini belirten Canalioğlu, şöyle konuştu: “Zağnos vadisinde yaptığımız kentsel dönüşümde devleti koruduk ve hiçbir vatandaşımızı mağdur etmedik. Kentsel dönüşümü sizlerin istekleri doğrultusunda yapacağız. Beş ev yıkıp da 10 ev yıktık diye açıklama yapanlara ve sizleri mağdur edenlere en iyi cevabı 30 Mart’ta sandıkta vereceğinize inanıyorum. Yarın sizlerle yüz yüze bakacağız. Sizlerden yetki alsak da almasak da biz buradayız. Ama kayıp belediye başkanı seçimi kaybettiği akşam uçağa atlayıp gidecek ve bir daha buraya gelmeyecek. Biz bu kenti sizlerle birlikte yöneteceğiz. Çömlekçi’den yüzde yüz oy istiyorum.”


“YERİNDE KENTSEL YENİLEME”


CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Canalioğlu, yerinde kentsel yenilemeyle vatandaşların mağdur edilmeyeceğine değinerek sözlerini şöyle tamamladı: “Kentsel dönüşüm yerine, kentsel yenileme ile dönüşümü gerçekleştireceğiz ve mahalle kültürünü de yaşatmış olacağız. Çömlekçi, Pazarkapı, Yalı, Hızırbey, Tabakhane ve Esentepe mahallelerinde gerçekleştireceğimiz yerinde kentsel yenileme çalışmalarında vatandaşlarımız mağdur edilmeyecek."



Doğu Rehberi


Geri Dön