29 / 04 / 2024

Walt Disney'in California'daki malikanesi 74 milyon dolara satıldı!

Walt Disney'in California'daki malikanesi 74 milyon dolara satıldı!

Kendi ismiyle kurduğu çizgi film ve eğlence şirketiyle dünyaca ünlü Walt Disney' in yıllarca yaşadığı ABD Güney California' daki dev malikâne 74 milyon dolara satıldı...



Miki Fare'ye hayat veren Walt Disney'in yaşadığı dev malikâne 74 milyon dolara yeni sahibinin oldu. Alıcısının gizli tutulduğu evde ise yok yok.


Kendi ismiyle kurduğu çizgi film ve eğlence şirketiyle dünyaca ünlü Walt Disney'in yıllarca yaşadığı ABD Güney California'daki dev malikâne 74 milyon dolara satıldı. Malikâne, meşhur çizgi film kahramanı Mickey Mouse’lu giriş kapısına sahip. 8 yatak odası ve 17 banyosu bulunan ev ABD’nin Los Angeles kentindeki Holmby tepelerinde kurulu… Evi daha önce Gabriel Brener, Lillian Disney’in ölümünden sonra satın almıştı. Brener, dev komplekse bir ev daha eklemişti. Evde aynı zamanda iki “panik odası”, bir spor salonu, sinema salonu ve şarap mahzeni var. Walt Disney döneminde yapılan meşhur  minyatür “Carolwood Pacific demiryolu” ise hâlâ sapasağlam duruyor. Wall Street Journal’ın haberine göre evin yeni sahibi ismi gizli tutulan bir uluslararası alıcı. 




Geri Dön