15 / 05 / 2024

Wells Fargo 2,1 milyar dolar mortgage cezası ödeyecek!

Wells Fargo 2,1 milyar dolar mortgage cezası ödeyecek!

Wells Fargo, sunduğu konut kredilerinin niteliğini yanlış beyan ettiği iddiasıyla ceza ödemeyi kabul etti...



ABD Adalet Bakanlığı, ABD'nin en büyük 2'nci bankası Wells Fargo'nun, konut kredisine (mortgage) dayalı menkul kıymetler (RMBS) kapsamında, yaklaşık 2,1 milyar dolar ceza ödemek için anlaşmaya vardığı açıkladı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Wells Fargo, RMBS kapsamında sunduğu kredilerin niteliğini yanlış beyan ettiği iddia edildi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, bakanlıkla anlaşmaya vardığı ve 2,09 milyar dolar ceza ödemeyi kabul ettiği belirtildi. 

Açıklamada, bankanın, sunduğu konut kredilerinde yanıltıcı gelir belgesi kullanıldığının farkında olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca, Wells Fargo'nun sunduğu kredilerin finansal kurumlar ve yatırımcılar için milyarlarca dolar kayba neden olduğu vurgulandı. 

Kaliforniya Kuzey Bölgesi Savcı Vekili Alex G. Tse, ABD'de 2007'de mortgage kriziyle başlayan ve 2008'de ülkenin tüm finansal sistemini etkileyen ekonomik krize işaret etti. 
Alex G. Tse, "RMBS endüstrisindeki ihlaller, milyonlarca Amerikalıyı mahveden finansal krize yol açtı." dedi. 

Wells Fargo, araç ve konut kredileri faaliyetlerinin müşterilerine zarar verdiği gerekçesiyle, nisan ayında 1 milyar dolar ceza ödemeyi kabul etmişti.


Geri Dön