19 / 05 / 2024

Windows 7 ve 8.1 kullananlara kötü haber! Artık güncelleme almayacaklar

Windows 7 ve 8.1 kullananlara kötü haber! Artık güncelleme almayacaklar

Microsoft, Bilgisayar işletim sistemlerinden Windows 7 ve 8.1 versiyonlarına eski jenerasyon olması hasebiyle artık güncelleme gelmeyeceğini duyurdu.



Windows 7 ve Windows 8.1 kullananlara ne olacak?

Microsoft, evvelki senelerden bu yana eski işletim sistemlerini kasıtlı bir şekilde bırakmaya hazırlanıyor. Tüm kullanıcılarını Windows 10 ve Windows 11’e yükseltmeye çalışan şirket, 10 Ocak tarihinde Windows 7 ve 8.1 için yolun sonu olacağını açıkladı.Her iki işletim sistemi de özellikle küçük işletmeler, yerel yönetimler, okullar ve özel yazılımlarla desteklenen ve yeni sistemlere yükseltmek için maddiyatı olmayan istasyonlarda kullanılıyor. 
Bu sebeple bu merkezlerde önemli bir güvenlik sorunu yaşanabileceği düşünülüyor. Microsoft, bu meselede Windows 7 için genişletilmiş bir destek yayınlamıştı. Popüler işletim sistemine 2020 yılında güncelleme vermeyi bırakan firma, iki sene  boyunca türlü iş ortaklarına Windows 7 için güvenlik güncellemesi paylaşmaya devam etti.

 Windows 7 ve 8.1 kullananlara kötü haber! Artık güncelleme almayacaklar

Eski işletim sistemlerini kullanan firmaların bundan böyle yapabileceği iki alternatif bulunuyor. Genişletilmiş destek seçeneklerini değerlendirebilir  veya operasyonel olarak işletim sistemlerini yenilemeyi tercih edebilirler.
İşletim sistemlerinin desteğinin bitmesi, üçüncü taraf uygulamaları da etkiliyor. Misalen bir süre önce Google Chrome, tarayıcının bu sistemlerde güncelleme almayacağını ve güvenlik  açıklarına karşı açık oluşturabileceğini söyledi.


Geri Dön