18 / 05 / 2024

Xiaomi MIUI 14 alacak telefonların listesini paylaştı!

Xiaomi MIUI 14 alacak telefonların listesini paylaştı!

Xiaomi 13 serisinin duyurulmasının ardından MIUI 14 güncellemesini yakında alacak 18 cihazın listesi paylaşıldı. Xiaomi MIUI 14 alacak telefonların listesini paylaştı! İşte ayrıntılar...



MIUI 14 ÖZELLİKLERİ!

Xiaomi MIUI 14 alacak telefonların listesini paylaştı!MIUI 14 güncellemesinin simgeleri ve kullanıcı arayüzünü değiştirdiğini açıkça görebiliyoruz.

Simgeler büyük ve yeniden boyutlandırılabilir. Ek olarak, daha fazla özelleştirme seçeneği sunan yeni pencere öğesi biçimleri ve ana ekran klasörleri vardır. Yeni evcil hayvan ve bitki widget'ları da bir diğer dikkat çekici detay. Evcil hayvan/bitki süsleri ana ekrana eklenebilir ve değiştirilebilir.

Xiaomi MIUI 14 alacak telefonların listesini paylaştı!Xiaomi, MIUI 14 özelliklerini tanıtırken performansa odaklandı. MIUI 14, Android çekirdeğinin üzerinde çalışan yeni MIUI Photon Engine ile birlikte gelir.

MIUI Photon motoru sayesinde, üçüncü taraf geliştiriciler daha sorunsuz, enerji açısından daha verimli uygulamalar oluşturabilir. Sistem belleği gereksinimleri önemli ölçüde azaltılmıştır. Hala kaldırılamayan birkaç uygulama var. Sistem, yalnızca sistem uygulamalarını değil, daha sonra telefonunuza yüklenen uygulamaları da daha hızlı çalıştıracak ve daha az pil tüketecektir.

MIUI 14 ile fotoğraflardan metin kopyalama, Xiaomi akıllı telefonlar için de mevcuttur. Fotoğraftaki metni galeriden seçilen resme de kopyalayabilirsiniz. Şu anda 8 dil desteklenmektedir. Görüntülü aramalar için canlı altyazı özelliği eklendi. Mi AI dil asistanı da geliştirildi. Belgeleri tarayın, istenmeyen telefon aramalarını çevirin ve filtreleyin, ayrıca basit sesli komutları kullanarak karmaşık görevleri gerçekleştirin.

Xiaomi MIUI 14 alacak telefonların listesini paylaştı!Kullanıcıların ekosistem ürünlerini yönetmelerini sağlayan platform Xiaomi Magic de cihazlar arasında daha hızlı bağlantılarla güncellendi. Xiaomi, kulaklıkların yüzde 50 daha hızlı bağlandığını, TV’ye yüzde 12 daha hızlı bağlanıldığını, görüntü aktarımının yüzde 77 iyileştirildiğini söylüyor.

Xiaomi ekosisteminin kullanıcıları için MIUI 14, cihazlar arasında kesintisiz bağlantı sunar. Şirkete göre, 1 milyardan fazla cihaz iki ana bağlantı merkezi tarafından destekleniyor. Cihaz eşleştirme arayüzü de güncellendi.

Xiaomi MIUI 14 alacak telefonların listesini paylaştı!MIUI 14, 8 üyeye kadar gruplar oluşturmamıza ve onlara farklı izinlerle farklı roller atamamıza izin veren farklı aile hizmetlerine sahiptir.

Fotoğraf albümleri aile gruplarıyla paylaşılabilir. Gruptaki herkes yeni fotoğrafları görüntüleyebilir ve yükleyebilir. Sağlık verileri aile üyeleri ile de paylaşılabilir. Ebeveyn kontrolü seçenekleri de vardır. Ekran süresi sınırları, uygulama kullanım kısıtlamaları, güvenli alan ayarları ve daha fazlası.

Xiaomi MIUI 14 alacak telefonların listesini paylaştı!MIUI 14 güncellemesi, önceki MIUI sürümlerine göre daha az depolama alanı (13 GB) kaplayacak.

Sık kullanılmayan uygulamaları sıkıştıran ve yalnızca yinelenen dosyaların kopyalarını kaydeden yeni bir Uygulama Temizleyici özelliği vardır. En son MIUI güncellemesi, yeni bildirim yönetimi seçenekleriyle birlikte gelir. Entegre bildirimler, tek bir kaydırma hareketiyle kapatılabilir. Gizlilik sayfasına göre, hiçbir kullanıcı verisi bulutta saklanmaz ve tüm işlemler cihazda yerel olarak yapılır. 

Xiaomi 13 serisinin duyurulmasının ardından MIUI 14 güncellemesini yakında alacak 18 cihazın listesi paylaşıldı. Xiaomi MIUI 14 alacak telefonların listesini paylaştı!..İşte ayrıntılar...


Geri Dön