12 / 05 / 2024

Xiaomi'nin piyasayı kökünden sallayacak ilk elektrikli otomobili tanıtıldı! Araçlar için peş peşe tarih verildi

Xiaomi'nin piyasayı kökünden sallayacak ilk elektrikli otomobili tanıtıldı! Araçlar için peş peşe tarih verildi

Çinli dev teknoloji fırması Xiaomi, uzun zamandır geliştirmeye çalıştığı ilk elektrikli otomobil için önemli çalışmalar yapıyor.



ÇİN MERKEZLİ DİĞER TEKNOLOJİ FİRMALARIYLA DA GÖRÜŞÜYOR

Ayrıca firma, ilk elektrikli aracını otonom sürüş konusunda lazer temelli LİDAR sensörü ile destekleyecek. Otonom sürüş konusuna büyük önem veren Xiaomi, bir süredir Pilot Test isimli bir test otomobiliyle gerçek testler gerçekleştiriyor. Elektrikli araç konusunda iddialı olan Xiaomi, otomobil pazarına 2024 yılında giriş yapacak. Çinli teknoloji devi, bu konuda Çin merkezli başka teknoloji firmaları ile görüşme yapıyor. Otonom sürüş için büyük yatırımlar yapan ve 500'den fazla çalışana sahip olan Xiaomi, 2024 yılından itibaren bu alanda lider olmayı planlıyor. 

 Xiaomi nin piyasayı kökünden sallayacak ilk elektrikli otomobili tanıtıldı! Araçlar için peş peşe tarih verildi

İKİNCİ ELEKTRİKLİ OTOMOBİL DE YAKINDA YOLLARDA

İddialara göre sensörler için Almanya merkezli Continental ile çalışan ve ilk elektrikli aracında Qualcomm ve Nvidia işlemcilerine yer verecek olan Xiaomi, "Le mans" ismindeki ikinci elektrikli otomobilini de 2025 yılında yola çıkaracak.

Xiaomi'nin Kurucusu Lei Jun, dev teknoloji üreticisinin elektrikli otomobil konusunda önemli avantajlara sahip olduğunu söyledi. Lei Jun, bu durumu geçen yıl şu sözlerle açıkladı:

"Elektrikli otomobiller, geleneksel otomotiv sektörünün çalışma şeklini kökten değiştirdi. Xiaomi, yeni çağın çalışma modeli olan donanım tabanlı internet hizmeti çalışma modeliyle ilgili yeterli bilgiye sahip. Ayrıca Xiaomi, yazılım ve donanım konusunda da en kapsamlı deneyime ve internet sektöründeki en derin üretim teknik bilgisine sahip."

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası Ocak zammı bir bir açıklandı! Bu rakamı görenin aklı gitti! Hemen bakın

Tarım Kredi'de çılgın kampanya! 5 kg ayçiçek yağı 135 TL, toz şeker 106 TL, yumurta 58 TL! 9 Ocak 2023 fiyat listesi


Geri Dön