04 / 05 / 2024

XPS Derneği ve BİTÜDER haksız rekabetle savaşıyor!

XPS Derneği ve BİTÜDER haksız rekabetle savaşıyor!

Merdiven altı ve kalitesiz üretimle mücadele etmeyi misyon edinen XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği ve BİTÜDER, projelerde doğru ürün seçimi ve CE Belgeli ürünlerle ilgili eğitim faaliyetlerine devam ediyor



Isı ve su yalıtımı sektörlerinin kanayan yarası merdiven altı ve kalitesiz üretimle mücadele etmeyi misyon edinen XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği ve Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER), projelerde doğru ürün seçimi ve CE Belgeli ürünlerle ilgili eğitim faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. 2 Şubatta Bayındırlık ve İskn Bakanlığı İl Müdürlüklerinde çalışan ve piyasa denetiminden sorumlu olan personellere, Su ve Isı Yalıtım Malzemelerinde CE İşaretleme Süreci ve Performans Değerleri konulu seminer düzenleyen XPS Derneği ve BİTÜDER, bu kez teorik eğitimi pratiğe dönüştürdü.

Etkin CE süreci ve belge denetimlerini konu alan eğitimler, dernek üyelerinden Dow Bina Çözümleri ve Eryapın fabrikalarında uygulamalı olarak pekiştirildi. 17 Şubatta Eryapın Silivri fabrikasında, 24 Şubatta ise Dow Bina Çözümlerinin Gebze Dilovası fabrikasında gerçekleştirilen uygulamalı eğitimlerde, özellikle CE Belgeli üretim yapan üreticilerin laboratuvar ortamında yapılması gereken çalışmaların ayrıntıları detaylı olarak incelendi.

CE Yönetmeliğine uygun olarak üreticilerin fabrika üretim aşamasında yapmaları gereken asgari testler ve test koşulları çok önemli.  Çünkü piyasaya sürülen ürünlerin kalitesi, ürünlerin kullanıldığı yapıda güvenlik ilkesini bozmadan uygulanması ve bu anlamda tüketici haklarının gözetilmesi, ancak standartlara uygun üretim yapan sanayicilerin işlerini ciddiye almaları ve kalite standartlarını korumaları ile sağlanıyor.

XPS Derneği ve BİTÜDER Genel Koordinatörü Meltem Yılmaz, her iki derneğin de ortak hedefinin haksız rekabet ve merdiven altı üretim ile mücadele olduğunu vurguladı. Yılmaz, bu nedenle sektörde tek denetim yetkisine sahip otorite Bayındırlık ve İskn Bakanlığı İl Müdürlüklerinde çalışan ve piyasa denetiminden sorumlu olan personellerin gerekli donanımda olması ve CE sürecinin sağlıklı denetiminin sağlanmasının çok önemli olduğunu belirtti. Yılmaz, bu kapsamda Bayındırlık Bakanlığı ve sektör dernekleri arasında yapılan ortak çalışmaların yapı sektöründe olması gereken kalite standartlarını getireceğine ve merdiven altı üretimle mücadele ederek daha sağlam ve konforlu yapılar inşa edileceğine inandıklarını sözlerine ekledi.

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneğine www.xpsturkiye.org internet adresinden ve 0216 415 68 94 numaralı telefondan, Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneğine ise www.bituder.org internet adresinden ve 0216 466 33 29 numaralı telefondan ulaşmak mümkün.


Geri Dön