28 / 04 / 2024

Yabancı kaçışı hız kesmiyor! 63 milyon dolarlık net satış

Yabancı kaçışı hız kesmiyor! 63 milyon dolarlık net satış

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre İstanbul Borsa’sında yabancı payı büyük düşü göstermeye devam ediyor. 21 Ekim haftasında yurt dışı yerleşikler olarak hisse senedinde 63 milyon dolarlık net satış gerçekleştirdi.



BIST’DE YABANCI PAYI

Öte yandan BIST (Arka Plan Akıllı Aktarım Hizmeti) yabancı payı geçen haftaki yüzde 32,09 seviyesinden yüzde 31,28 (T- 3 takasını gösteriyor) seviyesine gerilerken, yabancı payı son 22 yılın en düşük seviyesine düşmüş oldu. Yabancı payı Ağustos ayında yüzde 35,11 seviyesine kadar yükseldikten sonra tekrar hızlı bir düşüş gerçekleştirerek yeni bir dip seviyesini test etti.

Ayrıca bu sabah itibarıyla da yabancı payı yüzde 30,98 seviyesinde bulunuyor.

Borsa İstanbul'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle saat 12.30'a kadar işlem gören BIST 100 endeksi, bir önceki kapanışa göre 55,54 puan azaldı. Açılışta 3.928,08 puandan açılan endeks kapanışta ise 3.878,98 puana geriledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön