09 / 05 / 2024

Yabancıda her 3 konut satışından birisi Ruslara yapıldı!

Yabancıda her 3 konut satışından birisi Ruslara yapıldı!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, Türkiye genelinde konut satışları düşerken Ekim ayında yabancıya gerçekleşen konut satışların arttığını her üç satıştan bir tanesinin Rusya vatandaşlarına gerçekleştiğini yazdı...



İstanbul’da konut fiyatlarının, Londra, Paris başta olmak üzere benzer şehirlere göre daha ucuz olması ve Ruslara Avrupa’da bütün kapıların kapanması Rusların son dönemdeki İstanbul ve Antalya tercihlerinin artmasında en önemli etken oldu. Türkiye'de gayrimenkule yatırım yapan Rusya vatandaşlarının tercih sıralamasında, İstanbul ve Antalya ilk iki sırada yer aldı.

Yabancıda her 3 konut satışından birisi Ruslara yapıldı!

Özellikle Ruslar, uzun turizm sezonu nedeniyle Antalya'ya ilgi gösterirken, Ukrayna-Rusya arasındaki savaş ise Antalya'daki gayrimenkul sektörüne hareket getirdi. Şehirde hem kiralar hem de konut fiyatları çok hızlı yükseldi. Daha güvenli olduğu için savaştan kaçarak Türkiye'ye ve çoğunlukla Antalya'ya sığınan Ukraynalıların büyük bölümü de turizm şehrini tercih etti. Ruslar ve Ukraynalılar lüks sitelerde yüksek kiralar ile dönemsel olarak konut kiraladılar. Özellikle Avrupa ve Amerika tarafından tecrit edilen Rusya vatandaşlarının yaşam tarzı kalitesi, döviz olarak uygun fiyatları, yatırım değeri, pasaport imkânı, sıcak iklimi ve deniz kenarında tatil olanakları nedeniyle ülkemizi tercih ettikleri görüldü. Diğer taraftan çocuklarının eğitim görmesi için daha sonra Türkiye’ye yerleşmeyi planlayan Rus ailelerin ülkemizi tercih etme nedeni oldu. 

Konut alımında Rusya Federasyonu vatandaşları zirvede!

Yabancıya konut satışı yüzde 26,9 arttı! O ilde her üç konuttan biri yabancıya satıldı!

Konut satışları yüzde 25,3 düştü! 2022 Ekim'de 102 bin 660 konut satıldı!


Geri Dön