05 / 05 / 2024

Yabancıların konutta yeni gözdesi Milas oldu! Satılık ve kiralık ev fiyatları tavan yaptı! 

Yabancıların konutta yeni gözdesi Milas oldu! Satılık ve kiralık ev fiyatları tavan yaptı! 

Realtyplus Franchising A.Ş Kurucu Ortağı Özhan Carda, Bodrum'dan sonra yatırımcıların yeni gözdesinin Milas olduğuna dikkat çekerek, Milas’ta son bir senede kira yükseliş oranının yüzde 50, satılık evlerin metrekare birim fiyatlarının ise yüzde 130 yükseldiğini belirtti. 



Realtyplus Franchising A.Ş Kurucu Ortağı Özhan Carda, Milas'ın son senelerde alıcıların tercih ettiği bir bölge olduğuna dikkat çekerek, "Ayrıca satılık konut fiyatlarının Bodrum’a nazaran daha ulaşılabilir olması da önemli bir tercih nedeni. Milas ilçesinde son bir yılda kira artış oranı %50 civarında gerçekleşti" diye konuştu. 

Bu durumda ortalama konut kirasının 57 TL/metrekare, aynı özelliklerdeki ortalama kira tutarının şise 5 bin TL olduğunu aktaran Carda, satılık evlerdeyse metrekare birim fiyatlarının son bir senede yüzde 130 yükselerek 13 bin 500 lira olduğunu aktardı. Carda, "Milas’taki satılık konut fiyatlarındaki yükseliş 2023 başlarına kadar devam edecek. Bu yılsonunda da ortalama m2 satış fiyatının 25 bin TL’ye kadar çıkabileceğini öngörüyoruz" açıklamasında bulundu. 

Yabancıların konutta yeni gözdesi Milas oldu! Satılık ve kiralık ev fiyatları tavan yaptı! 

Alıcıların Milas’ı tercih etmelerindeki nedenlerin başında özellikle Bodrum'a ve havalimanına yakınlığı olduğuna dikkat çekerek "Özellikle Milas Akbük arasındaki sahil bölgesinde yatırım yapılabilecek oldukça çok arsa ve araziler bulunmakta. Hem Bodrum'da artan arsa maliyetleri ve hem de bu bölgelerdeki imar avantajı yatırımcıların Milas'ı tercih etmesinde büyük rol oynuyor. Ayrıca Milas sahip olduğu zeytinlikler, balık üretim alanları, kültür ve turizm potansiyeli ile önemli miktarda göç almış ve almaya da devam etmekte. Özellikle henüz imara açılmamış mevcut yerleşime uygun alanları dolayısıyla henüz kapasitesini doldurmadı. Satılık ve kiralık uygun daireler bulma konusunda bir sıkıntı yaşanmıyor" açıklamasında bulundu. 

"Pandemi ile alışageldiğimiz yaşam koşullarındaki değişiklik sonucu pek çok sahil kentinde olduğu gibi Milas’ta da büyük şehirlerden uzaklaşmak isteyenlerin yerleştiğini görüyoruz" ifadelerini kullanan Carda, bu yerleşimlerin pandeminin ardından ortaya çıkan hayat pahalılığı sebebiyle şimdilik kalıcı gibi göründüğünü belirtti.

Günlük kiralık ev piyasasında son dakika! Denetimler artıyor! 

Temmuz ayında kiraya ne kadar zam yapılacak?

TOKİ'den yüzde 25 peşinat ve 36 ay taksitle satılık arsa fırsatı! 27 ilde resmen başlıyor!  


Geri Dön