14 / 05 / 2024

Yabancıya konut satışı arttı!

Yabancıya konut satışı arttı!

Uğur Dumankaya, son 4-5 ayda Türk Lirası'nın yüzde 35 oranında değersizleşmesi yabancılara yapılan satışların artmasına neden olduğu söyledi. Ziya Yılmaz ise "Ama dolara göre bizim mallarımız yüzde 25 ucuzladı, yüzde 25 daha fakirleştik" dedi.



Ziya Yılmaz yabancıya satış yaradı. Kurdaki yükselme yabancıya yaradı. Dövizleri kıymetlenen yabancılar konutları daha ucuza alma imkanı buldu. Dumankaya İnşaat Başkanı Uğur Dumankaya, "Son 4-5 ayda Türk Lirası'nm yüzde 35 oranında değersizleşmesi yabancılara yapılan satışları artırdı" dedi. 


YÜZDE 25 KUR UCUZLUĞU 

Dumankaya, Merkez'in kararından sonra, konut kredisi faiz oranının yüzde 1.15'e yükseldiğini belirterek, banka kredisiyle ev sahibi olacakları maliyetin artması nedeniyle olumsuz etkileyeceğini kaydetti. Dap Yapı Başkam Ziya Yılmaz da konut kredisi faizlerinin yerel seçimlerin ardından normal seyrine ineceğini ifade ederek, "Faizlerin yüksek olması sektörü olumsuz etkiler" dedi. 


Türkiye'deki ortamın yabancılar için avantajlı olduğunu ve piyasada fırsatların bulunduğunu vurgulayan Yılmaz, "Konutlar eski fiyatlardan satılıyor, bahar aylarına kadar da bir artış olacağım da zannetmiyorum. 

Ama dolara göre bizim mallarımız yüzde 25 ucuzladı, yüzde 25 daha fakirleştik" dedi. 


Takvim


Geri Dön