21 / 07 / 2024

Kurdaki yükselme

Kurdaki yükselme

Uğur Dumankaya, son 4-5 ayda Türk Lirası'nın yüzde 35 oranında değersizleşmesi yabancılara yapılan satışların artmasına neden olduğu söyledi. Ziya Yılmaz ise "Ama dolara göre bizim mallarımız yüzde 25 ucuzladı, yüzde 25 daha fakirleştik" dedi.

SGK açıkladı! 88 bin sahte sigortalıya iptal gelecek!

SGK, geçen sene 1533 işyerinin sahte olduğu ifade edilirken,  88 bin 455 kişinin de sigortasını iptal ettiği açıklandı. Buna göre, SGK Denetmenleri Derneği Genel Başkanı Şahin “Hamilelerin sahte sigortalılığında bir yükselme var” dedi.

DASK’lı konut sayısı yüzde 43'ten yüzde 58'e çıktı!

2024 yılına girerken 2023 yılının ilk 10 aylık resmi verilerine göre DASK’ta sigortalılık oranında iyi bir yükselme olduğu belirtildi. Resmi olarak açıklanan rakamlara göre DASK’lı konut sayısı yüzde 2022 yılında yüzde 43 iken söz konusu bu oran 2023 yılında yüzde 58'e çıktı.

Dolar için korkutan açıklama! Acı reçete o tarihte kesilecek! Ünlü ekonomist olacakları peş peşe açıkladı

İsrail-Filistin çatışmasının başladığı 7 Ekim tarihinden itibaren kurdaki yükseliş devam ediyor. Dolar bugün yeni bir rekor kırarken 28 lirayı aştı. Ekonomist Onur Çanakçı, yıl sonunda doların geleceği seviyeyi açıkladı.

Gram altında tüm zamanların zirvesi

Altın fiyatları, jeopolitik riskin etkisiyle yükselme hareketine devam ediyor. İşte haberin ayrıntıları...

Merkez Bankası'nın rezerv satışı iddiaları Bakan Şimşek'in açıklamasıyla çürütüldü!

Merkez Bankası'nın rezerv satışı ile kurdaki yükselişi durdurmaya çalıştığı iddiasına Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bu iddia gerçeği yansıtmıyor" dedi.

Faiz artışında yeni yöntem! Piyasa hamlesi

Merkez Bankası hükümetin tutumu nedeniyle faizi beklendiği kadar artıramayınca döviz fırladı. Kurdaki tırmanışın önüne geçilemeyince de kredi kartlarında gecikme ve nakit çekim faizi yükseltildi. Kritik adım ‘örtülü faiz artışı’ olarak yorumlandı. İşte piyasayı bekleyenler...

Diyanet İşleri Başkanlığı 240 Şube Müdürü Alacak: Başvuru Şartları Nelerdir?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 240 şube müdürü alınacağı duyurusu yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı, taşra teşkilatında mevcut boş pozisyonları doldurmak amacıyla, görevde yükselme sınavı sonuçlarına göre 240 adet şube müdürü alımı yapacak. İşte bu duyuru hakkındaki önemli detaylar...

Yerli otomobil Togg'a bir haftada ikinci zam!

Geçen hafta kurdaki yükselişi fiyatlarına yansıtan Togg, bir hafta arayla KDV artışı nedeniyle fiyatlarını yeniden zam yaptı. İşte güncel fiyat listesi...

Bu buzdolabı sudan ucuz; Fiyatı yalnızca 3 bin 499 TL

Döviz kurundaki yükselme beyaz eşya fiyatlarında da artışa neden oldu. Aylık gelen zamlar sonrası buzdolabı fiyatları da tavan yaptı. Fakat piyasada satılan bir buzdolabı fiyatıyla dikkatleri çekmeyi başardı. İşte yalnızca 3 bin 499 TL'ye satılan o buzdolabı ve özellikleri...

MEB resmen açıkladı! O sınavlar için ücret alınmayacak!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Görevde Yükselme Sınavı'na girecek kişilerden sınav ücreti alınmayacağını belirtti.

Yeni yükselme Stacks (STX)'den geldi! Değeri yüzde 30 arttı

Stack (STX), ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), aracılığı ile onaylanan token olarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Bitcoin fiyatının çıkmasıyla beraber, BTC üzerine kurulmuş bir akıllı sözleşme katmanı olan Stacks (STX) fiyatı da iki gündür yükseliş gösterdi.

Merkez Bankası Eski Başekonomisti Kara: ‘Döviz rezervleri erimeye devam ediyor’

3 gün önce gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından CDS ve mevduat faizlerinin yükselme süreci devam ediyor. Altın satışlarının da etkisiyle Merkez Bankası rezervleri baskı altındayken, Merkez Bankası Eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, “Döviz rezervleri erimeye devam ediyor” ded

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer müjdeyi açıkladı! Görevde yükselmek isteyenler sıra sizde! Tarih belli oldu!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer memurluk, şeflik, saymanlık ve şube müdürlüklerini ilgilendiren müjdeli haberi verdi. Görevde yükselme sınavı tarihi belli oldu. İşte ayrıntılar...

Kurdaki yükselme Haberi

Kurdaki yükselme

Ziya Yılmaz yabancıya satış yaradı. Kurdaki yükselme yabancıya yaradı. Dövizleri kıymetlenen yabancılar konutları daha ucuza alma imkanı buldu. Dumankaya İnşaat Başkanı Uğur Dumankaya, "Son 4-5 ayda Türk Lirası'nm yüzde 35 oranında değersizleşmesi yabancılara yapılan satışları artırdı" dedi. 


YÜZDE 25 KUR UCUZLUĞU 

Dumankaya, Merkez'in kararından sonra, konut kredisi faiz oranının yüzde 1.15'e yükseldiğini belirterek, banka kredisiyle ev sahibi olacakları maliyetin artması nedeniyle olumsuz etkileyeceğini kaydetti. Dap Yapı Başkam Ziya Yılmaz da konut kredisi faizlerinin yerel seçimlerin ardından normal seyrine ineceğini ifade ederek, "Faizlerin yüksek olması sektörü olumsuz etkiler" dedi. 


Türkiye'deki ortamın yabancılar için avantajlı olduğunu ve piyasada fırsatların bulunduğunu vurgulayan Yılmaz, "Konutlar eski fiyatlardan satılıyor, bahar aylarına kadar da bir artış olacağım da zannetmiyorum. 

Ama dolara göre bizim mallarımız yüzde 25 ucuzladı, yüzde 25...