05 / 05 / 2024

Dolar için korkutan açıklama! Acı reçete o tarihte kesilecek! Ünlü ekonomist olacakları peş peşe açıkladı

Dolar için korkutan açıklama! Acı reçete o tarihte kesilecek! Ünlü ekonomist olacakları peş peşe açıkladı

İsrail-Filistin çatışmasının başladığı 7 Ekim tarihinden itibaren kurdaki yükseliş devam ediyor. Dolar bugün yeni bir rekor kırarken 28 lirayı aştı. Ekonomist Onur Çanakçı, yıl sonunda doların geleceği seviyeyi açıkladı.



Ortadoğu'da gerilim devam ederken, Dolar/TL, eylül başından bu yana sınırlı yükselişine devam ediyor. Kur güne 28,09 TL seviyesinden başladı. Türk Lirası  dolar karşısında yıl başından bu yana yüzde 33,4 değer kaybetti. Euro/TL kuru ise 30,04 TL ile rekora tırmanıyor. Piyasalardaki hareketlilik devam ederken konuya ilişkin Cumhuriyet TV yayınında açıklamalarda bulunan Ekonomist Onur Çanakçı açıklamalar yaptı.

DOLAR KURUNUN ADİL DEĞERİ 40 TL...

Ekonomist Onur Çanakçı, "Normal şartlarda kurun adil değerinin 40 TL olduğunu söyledi. Ekonomist, iki ülke arasındaki enflasyon farkından bunu hesaplamanın mümkün olduğunu belirterek ''Arka kapıdan kamu bankaları vasıtasıyla dolar satışı yapılıyor. Merkez Bankası'nın ortalama dolar kuru tahminine bakılırsa doların 30'un üstüne çıkması lazım" dedi. 

Ekonomist Çanakçı ''iktidar başka şeyleri beka sorunu olarak işaret etse de asıl beka sorunu Merkez Bankanız'da kendinize ait 1 dolar paranızın olmamasıdır.'' dedi. 

Mehmet Şimşek göreve geldiğinden beri kapı kapı gezip yatırım bulmaya çalıştığını söyleyen Çanakçı. kurların hala beklenen seviyede olmadığını aktararak, '' Kur 35-40 seviyelerine gelmeden faiz 65 seviyesine yükselmeden yabancı yatırım gelmez" diye konuştu. 

Dolar için korkutan açıklama! Acı reçete o tarihte kesilecek! Ünlü ekonomist olacakları peş peşe açıkladı

ACI REÇETE İÇİN TARİH BELLİ OLDU!

Acı reçete için yerel seçimlerden sonrasını işaret eden Çanakçı, Yabancı yatırımcının Türkiye'deki siyasi istikrara güvenmediğini belirterek '' Dört tane maliye bakanı, Merkez Bankası başkanı değişmiş. Mehmet Şimşek rasyonel politikalar uyguluyor ama yarın Naci Ağbal'ın başına gelenlerin Mehmet şimşek'in de başına gelmeyeceğini kimse garanti edemez. Yerel seçimlerden sonra gelecek ekonomik paket ciddi bir acı reçeteyi içerecek. Şimdiye dek gördüğümüz zam ve vergi artışları bütçe açığının sadece yüzde 25'ini karşılıyor." ifadelerini kullandı.

Altın, dolar derken sıra gümüşe geldi! İslam Memiş ''sıra gümüşte'' diyerek yatırımcıları uyardı!

SON DAKİKA CANLI ALTIN FİYATLARI: Altın fiyatlarında yükseliş fırtınası devam ediyor! 24 Ekim Salı altın fiyatları

23 Ekim Pazartesi altın fiyatları ne kadar? Gram, çeyrek ve yarım altın kaç TL? Son dakika altın fiyatları

Geri Dön