21 / 07 / 2024

dolar kurundaki yükselme konut satışları

dolar kurundaki yükselme konut satışları

Uğur Dumankaya, son 4-5 ayda Türk Lirası'nın yüzde 35 oranında değersizleşmesi yabancılara yapılan satışların artmasına neden olduğu söyledi. Ziya Yılmaz ise "Ama dolara göre bizim mallarımız yüzde 25 ucuzladı, yüzde 25 daha fakirleştik" dedi.

Konut fiyatlarında dolar bazlı yüzde 25 düşüş bekleniyor!

Son beş sene içinde fırlayan konut fiyatları son aylarda yavaşlamaya başladı. Konut fiyatlarında şelale düşüş beklediğini belirten Turizmci Mert Budak, dolar bazlı yüzde 25 düşüşün olacağını söyledi. 

Merkez Bankası doların yükseleceği tarihi açıkladı!

31 Mart tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimlerden sonra yatay seyir izleyen dolar kuru, birikimini dövizde değerlendiren yatırımcılarda tedirginliğe sebep olurken, Merkez Bankası da doların yükseleceği tarihi açıkladı.

Dolar neden yükseliyor? Ekonomist Mahfi Eğilmez tek tek açıkladı! Dolar yatırımcıları dikkat!

İktisatçı Dr. Mahfi Eğilmez, dolar/TL kurundaki yükselişin nedenlerini tek tek açıkladı. Dolar neden yükseliyor? İşte o açıklama...

Dolarlarımızı bozduralım mı? sorusuna net yanıt! Selçuk Geçer doların yönünü resmen açıkladı! Hemen bakın

Dolar/TL kurundaki dalgalı seyir devam ederken ekonomist Selçuk Geçer'den dolar yorumu geldi. Doların yönünü açıklayan Geçer, yatırımcıları uyardı. Dolar yükselecek mi, düşecek mi?

Dolar neden yükseliyor? İslam Memiş'ten son dakika dolar yorumu geldi!

Dolar/TL kuru yükseliş trendine geçti. Bugün dolar 32,41 TL'ye yükseldi. Peki dolar neden yükseliyor? Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş'ten son dakika dolar yorumu geldi.

Ünlü ekonomistten son dakika dolar açıklaması geldi! Dolar almayı ve satmayı düşünenler dikkat!

Yatırımcıların gözdesi dolar kuru yeni haftaya yatay seyirde 32,22 liradan, Euro ise 34,95 liradan başladı. Peki dolar kurundaki yükseliş sona mı erdi?

Dr. Mahfi Eğilmez dolar kurunun yıl sonunda ne kadar olacağını açıkladı!

Dr. Mahfi Eğilmez yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan dolar kurunun yıl sonunda ne kadar olacağını açıkladı. Peki dolar kuru yıl sonunda ne kadar olacak? 

Kripto fenomeninden çok konuşulacak açıklama: Evini satıp BIST yatırımı yapan biri dolar bazlı yüzde 49 getiri elde etti

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip edilirken, kripto fenomeni Murat Ali Calman, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda evini satıp BIST yatırımı yapan birinin dolar bazlı yüzde 49 getiri elde ettiğini açıkladı. 

Dolar son viraja giriyor! İslam Memiş'ten dolar yatırımcılarını titreten yorum!  Doların yönü bu hafta...

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, doların yönüyle ilgili milyonların beklediği açıklamayı yaptı. Dolar son viraja giriyor; yükselecek mi, düşecek mi? 

Dolar bu seviyelerde kalırsa memur ve emekliler dolar bazlı yüzde 20-25 zam alacak!

Memur ve emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacağı pek çok kişi tarafından merak edilirken, Hilmi Bozdağ sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda dolar bu seviyelerde kalırsa memur ve emeklilerin dolar bazlı yüzde 20-25 zam alacağını belirtti.

Bakır ve demir hurda fiyatları resmen fırladı! Hurda fiyatları ne kadar? 19 Nisan 2024 hurda fiyatları

Dolar kurundaki yükseliş bakır ve demir fiyatlarını artırdı. Bu yükseliş hurda fiyatlarına da yansıdı ve hurda fiyatları resmen fırladı. Peki hurda fiyatları ne kadar? Bakır hurda fiyatları kaç lira? 19 Nisan 2024 hurda fiyatları.

Dolar kuru yılbaşından bu yana yüzde 9.67 arttı!

Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı, Ekonomist Şenol Babuşçu yaptığı paylaşımda dolar kurunun yılbaşından bu yana üç ayda yüzde 9.67 artış gösterdiğini belirtti.

Merkez Bankası az önce resmen açıkladı! Dolar kuru yıl sonunda işte tam bu kadar olacak!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası , piyasanın dolar, faiz, enflasyon ve büyüme beklentilerini kapsayan ve merakla beklenen mart ayı anketini yayımladı. Peki dolar kuru yıl sonunda ne kadar olacak? 

dolar kurundaki yükselme konut satışları Haberi

dolar kurundaki yükselme konut satışları

Ziya Yılmaz yabancıya satış yaradı. Kurdaki yükselme yabancıya yaradı. Dövizleri kıymetlenen yabancılar konutları daha ucuza alma imkanı buldu. Dumankaya İnşaat Başkanı Uğur Dumankaya, "Son 4-5 ayda Türk Lirası'nm yüzde 35 oranında değersizleşmesi yabancılara yapılan satışları artırdı" dedi. 


YÜZDE 25 KUR UCUZLUĞU 

Dumankaya, Merkez'in kararından sonra, konut kredisi faiz oranının yüzde 1.15'e yükseldiğini belirterek, banka kredisiyle ev sahibi olacakları maliyetin artması nedeniyle olumsuz etkileyeceğini kaydetti. Dap Yapı Başkam Ziya Yılmaz da konut kredisi faizlerinin yerel seçimlerin ardından normal seyrine ineceğini ifade ederek, "Faizlerin yüksek olması sektörü olumsuz etkiler" dedi. 


Türkiye'deki ortamın yabancılar için avantajlı olduğunu ve piyasada fırsatların bulunduğunu vurgulayan Yılmaz, "Konutlar eski fiyatlardan satılıyor, bahar aylarına kadar da bir artış olacağım da zannetmiyorum. 

Ama dolara göre bizim mallarımız yüzde 25 ucuzladı, yüzde 25...