28 / 04 / 2024

Yabancıya konut satışı Haziran'da rekor kırdı! En çok konut hangi ülke vatandaşlarına satıldı?

Yabancıya konut satışı Haziran'da rekor kırdı! En çok konut hangi ülke vatandaşlarına satıldı?

Dünya Gazetesi köşe yazarı H. Bader Arslan, bugünkü köşesinde yabancılara konut satışını kaleme aldı. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? İşte ayrıntılar ve Dünya Gazetesi köşe yazarı H. Bader Arslan'ın konuyla ilgili o yazısı...



Haziran ayında toplam konut satışlarının yüzde 4.9'luk kısmının yabancılara satıştan meydana geldiğini aktaran Dünya Gazetesi köşe yazarı H. Bader Arslan, ülkelere göre kırılımları da değerlendirdi. 

Yabancıya konut satışı Haziran da rekor kırdı! En çok konut hangi ülke vatandaşlarına satıldı? 

Bu kapsamda ülkelere göre kırıma bakıldığında, neredeyse tüm ülke vatandaşlarına satışlarda bir yükseliş olduğunun görünmesine karşın en yüksek artışın Rusya vatandaşlarına yapılan satışlarda olduğunu belirtti. 

Yabancıya konut satışı Haziran da rekor kırdı! En çok konut hangi ülke vatandaşlarına satıldı? 

Nisan-Mayıs-Haziran döneminde Rusların Türkiye'den 4.314 adet konut aldığına dikkat çeken Arslan, Ocak-Şubat-Mart döneminde bu sayının 1.535 olduğunu aktardı. 

Yabancıya konut satışı 2018'in ortalarında 6 bin seviyesini aşmıştı. Ardından 2022'nin ilk yarısında yabancıya konut satışı 8 bin sınırına yaklaştı. Yabancılara yapılan konut satışı Haziran'da, 2021'in aynı ayına göre yüzde 81,8 yükseldi ve 8 bin 630'a ulaştı. Bu rakam bütün zamanların en yüksek aylık verisi olarak kaydedildi. 2022'nin ilk yarısında, yabancıya konut satışında Ocak-Haziran rekoru kırıldı. Geçtiğimiz ay yabancıların toplam satıştan aldığı pay ilk defa yüzde 5'i geçti ve yüzde 5.7'ye ulaştı.

2022 Haziran'da 150 bin 509 konut satıldı!

Yabancıya konut satışında rekor kırıldı! Türkiye, uluslararası yatırımcıların radarında! 

Ruslar Türkiye’ye akın akın geliyor! Yabancıya satış oranı ağızları açık bıraktı


Geri Dön