27 / 04 / 2024

Tabiri caizse akın Antalya'ya akın ettiler! Konuttan sonra yatırımda da rekor kırdılar

Tabiri caizse akın Antalya'ya akın ettiler! Konuttan sonra yatırımda da rekor kırdılar

Ukrayna ile aralarında olan savaştan dolayı Türkiye'ye akın eden Rus vatandaşlar, Antalya'yı tabiri caizse bastılar. Antalya'da konut alımlarındaki rekorun akabinde Rus halkı  yatırımda da rekor kırdı.



Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Bahar, , Oda bilgilerine göre, kentte geçen sene 7 bin 376 yeni firma açıldığını, 2 bin 964 firmanın da kapandığını bildirdi.Kentte 2022'de açılan yabancı sermayeli şirket sayısının 1244 olduğunu söyleyen Bahar, 2021'e nazaran yüzde 131'lik bir yükseliş gözlendiğini söyledi.Geçen sene açılan yabancı firmaların sahiplerinin büyük bir kısmını Rusların oluşturduğuna işaret eden Bahar, şunları ifade etti:

Tabiri caizse akın Antalya ya akın ettiler! Konuttan sonra yatırımda da rekor kırdılar

"- 420 firmayla Ruslar ilk sırada, İranlılar 136 şirketle ikinci sırada yer alıyor. İran'ı ise 128 firmayla Almanya, 74 firmayla Ukrayna, 52 şirketle Kazakistan takip ediyor.- Azerbaycan'dan 44, Hollanda'dan 24, Ürdün'den 23, Türkmenistan ve Belarus'tan da 22'şer şirket ilimizde yatırımları ile icraat gösteriyor."

Yüzde 527 yükseldi

Ruslara ait firma sayısının 2022'de bir evvelki seneye nazaran yüzde 527 oranında yükseldiğine dikkati çeken Bahar, Kazakistanlıların firma sayısında yüzde 205, Ukraynalıların şirket sayısında ise yüzde 155 nazarında yükseliş yaşandığını bildirdi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön