28 / 04 / 2024

Yabancıya konut satışında bu yıl rekor kırılacak!

Yabancıya konut satışında bu yıl rekor kırılacak!

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Aşçıoğlu, yabancıların Türkiye’den her geçen gün daha fazla gayrimenkul aldıklarını söyledi. Aşçıoğlu, bu yıl içinde satışlarda rekor beklediklerini söyledi..



Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Aşçıoğlu, Türkiye'den gayrimenkul alan yabancılara vatandaşlık verilmesinde sınırın 1 milyon dolardan 250 bin dolara indirilmesinin meyvelerini almaya başladıklarını söyledi. Aşçıoğlu, son 4 ayda satışlarının yarısından fazlasını yabancılara yaptıklarını belirtti. Yeni Asır'da yer alan habere göre; Cenk Aşçıoğlu, uygulamanın asıl etkisinin ise bu yıl içinde kendisini göstereceğini belirterek "Bu yıl yabancıya satışların çok daha fazla artmasını bekliyoruz. Bu yıl rekor kırılacak gibi" dedi.

TEŞVİK SATIŞLARI ARTIRIR

Rusya, Türki Cumhuriyetler, Hindistan, Cezayir, İran, Irak, Güney Afrika ve Kanada gibi çok farklı ülkelerden insanlara emlak sattıklarını ifade eden Cenk Aşçıoğlu, Pakistan gibi yeni pazarlara da yöneldiklerini anlattı. Cenk Aşçıoğlu, yabancıya mülk satışının hükümet tarafından desteklendiğini belirtti.

Aşçıoğlu, "Yabancıya satış bir ihracat gibi değerlendirilebilir. Ülkeye direk döviz giriyor. Ekonomi canlanıyor. Ev alan yabancılar evlerine eşya alıyor, alışveriş yapıyor. Berbere gidiyor. Yabancıya satışların artması için fuarlar ve tanıtımlar yapılmalı. Bu kapsamda inşaat sektörüne yurtdışındaki tanıtımlar için teşvik verilebilir." şeklinde konuştu. 

ATAKÖY'DE YÜZDE 100 KAZANDIRDI

Cenk Aşçıoğlu, 1960 yılında kurulan Aşçıoğlu'nun bugüne kadar çok sayıda proje geliştirdiğini ifade etti. Son dönemlerde İstanbul Ataköy'e yoğunlaştıklarını belirten Aşçıoğlu, burada toplamda 1100 ünitelik Selenium Retro, Selenium Ataköy ve Selenium Retro 9 projelerini hayata geçirdiklerini söyledi. Satışların yüzde 80'inden fazlasını tamamladıklarını açıklayan Aşçıoğlu, Ataköy'den emlak alanlara yüzde 100 kazandırdıklarını belirtti. 

DUBAİ EYLÜL'DE BİTİYOR

Cenk Aşçıoğlu, yeni projelerin üzerinde çalıştıklarını söyledi. Aşçıoğlu, İstanbul'un farklı bölgelerinde proje baktıklarını, şehir dışında ise Yalova, Bursa ve Trabzon gibi illerde proje geliştirebileceklerini belirtti. Yurt dışında ise Londra'da arayışta olduklarını belirten Aşçıoğlu, "Almanya Berlin'de ise bir şirket açtık. Selenium markası ile global bir marka olmak istiyoruz" dedi. Cenk Aşçıoğlu, bu kapsamda Dubai'de hayata geçirdikleri Midtown Selenium By Deyaar projesinin eylülde tamamlanacağını dile getirdi.

 

Son 4 senede Türkiye'den en çok konut alan ülkeler!
 


Geri Dön