17 / 05 / 2024

Yabancıya satılan her 100 konuttan 11 tanesini Ruslar aldı!

Yabancıya satılan her 100 konuttan 11 tanesini Ruslar aldı!

Akzirve Satış Müdürü Hakan Sabbağ, merakla beklenen yabancıya konut satışı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Şubat ayında yabancılara gerçekleştirilen konut satışlarında yüzde 54,9’luk artışla 4.591 adede ulaşıldığını dile getirdi.



Rusların pazar payı arttı mı?

Hakan Sabbağ, konut satışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada resmi olarak açıklanan verilere göre, ilk 2 ayda yabancılar tarafından alınan konut sayısının 8 bin 873 olduğunu dile getirerek, en çok konutu İran ve Irak vatandaşlarının aldığını dile getirdi.

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Rusların, uzun süredir Türkiye’den en çok konut alan milletler sıralamasında 3. sırada yer aldığını kaydeden Sabbağ, “İlk 2 aydaki 8.873 adedin 988’i (yüzde 11,1) Ruslara satılmış. Yani ilk 2 ayda yabancılara satılan her 100 konuttan 11’i Ruslar almış.” dedi.

Hakan Sabbağ yaptığı açıklamada ilk iki ayda Ruslar tarafından alınan konut sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 90,4 arttığını belirterek, Batılı ülkeler tarafından yüksek gelirli Rus vatandaşlarına uygulanan ambargoya da değindi. Hakan Sabbağ konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada önümüzdeki süreçte Türkiye’ye yatırım yapan Rusya vatandaşı sayısının artmasını beklediklerini dile getirdi.

Yabancıya satılan her 100 konuttan 11 tanesini Ruslar aldı!

TOPKAPI 29’A İLGİ ARTIYOR

Akzirve Satış Müdürü Sabbağ son zamanlarda sık sık gündeme gelen gayrimenkul sektörünün başarılı geliştiricileri arasında yer alan Akzirve’nin mega kent İstanbul’un en çok değer kazanan ve en merkezi noktası olarak ön plana çıkan Topkapı’da, çok özel bir proje inşa ettiklerini söyledi.

Yatırımcıların dikkatini çeken Topkapı 29 projesinin ön satış döneminde yerli ve yabancı olmak üzere tüm yatırımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını kaydeden Hakan Sabbağ, kişiye özel ödeme seçeneklerine de değindi.

Hakan Sabbağ yaptığı açıklamada konuttan ticari ünitelere, sosyal donatı alanlarından, alışveriş merkezlerine ve sağlık kompleksine kadar farklı alanların yer aldığı Topkapı 29 projesinin E-5 üzerinde yer aldığını dile getirdi.

Hakan Sabbağ yaptığı açıklamada Topkapı 29 projesinin ideal bir yerleşim ve tüm ihtiyaçlara yanıt veren yepyeni bir ekosistem olarak tasarlandığını dile getirerek, ön satış fırsatını kaçırmak istemeyen yatırımcılardan yoğun talep gördüklerini de kaydetti.

Topkapı 29'un lansmanı yapıldı! Yeni proje!


Geri Dön